Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το πείραμα της Citibank στην Ελλάδα απέτυχε και τελειώνει – Κλείνει άλλα 8-10 καταστήματα και απολύει (με εθελουσία) περίπου το 45% με 50% του προσωπικού ή 450 εργαζομένους – Συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες στα Βόρεια Προάστια

tags :
  Το πείραμα της Citibank στην Ελλάδα απέτυχε και τελειώνει  – Κλείνει άλλα 8-10 καταστήματα και απολύει (με εθελουσία) περίπου το 45% με 50% του προσωπικού ή 450 εργαζομένους – Συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες στα Βόρεια Προάστια
Κάποτε η Citibank Ελλάδος ήταν μια κραταιά τράπεζα, εκφραστής της αμερικανικής τραπεζικής κουλτούρας ενώ σήμερα εξελίσσεται σε ένα επιχειρηματικό απολίθωμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση στο banking και στα οικονομικά δρώμενα.

Δυστυχώς ουδείς τόλμησε να αναζητήσει τις ευθύνες για την επιχειρηματική και οικονομική χρεοκοπία της Citibank Ελλάδος.
Ήμασταν ίσως το μόνο οικονομικό site που παρουσίασε τις αιτίες της χρεοκοπίας….
Δυστυχώς στην Citibank Ελλάδος εργάστηκαν ικανότατα στελέχη που κοσμούν το ελληνικό banking αλλά τώρα η τράπεζα αυτή βρίσκεται σε διαδικασία επιθετικής συρρίκνωσης.
Το πείραμα της Citibank στην Ελλάδα απέτυχε και τελειώνει.
Μετά από την δραματική συρρίκνωση του προσωπικού και των καταστημάτων, σύμφωνα με πηγές έρχεται και νέο κύμα μείωσης προσωπικού και καταστημάτων που αποτελεί το τελευταίο ή κατά το ορθότερο προτελευταίο επεισόδιο του δράματος.
Θα κλείσει άλλα 8 με 10  καταστήματα με στόχο να μείνει το προσεχές διάστημα τελικώς με 3 ή 4 καταστήματα ενώ σχεδιάζει μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου να μειώσει το προσωπικό κατά 45% με 50% ή περίπου 450 εργαζομένους.
Το σχέδιο αυτό αποτελεί και την τελική φάση της πλήρους συρρίκνωσης της Citibank Ελλάδος που ωστόσο θα έχει ακόμη ένα επεισόδιο….
Εν τω μεταξύ υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η πώληση από την Citibank Ελλάδος, προβληματικών δανείων 350 εκατ στην αξία περίπου 87 εκατ ευρώ δηλαδή στο 25% της αρχικής τους αξίας ή με discount 75%, στο fund Baupost.
Η λύση αυτή θεωρείται καθαρή υπό την έννοια ότι οι τράπεζες αναγνωρίζουν την απώλεια τους μεγαλύτερου μέρους των προβληματικών τους δανείων και εισπράττουν  στην προκειμένη περίπτωση το 25% που προφανώς μετατρέπεται σε κεφάλαιο.
Ο στόχος της κίνησης αυτής ήταν να συγκεντρώσει κεφάλαιο για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του 2010 που ήταν η Citibank Ελλάδος να περιοριστεί  σε ένα μικρό δίκτυο που θα αριθμεί τα 3-4 καταστήματα και δεν θα ξεπερνάει σε προσωπικό τα 450 με 500 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης