Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Kύπρος: Πυρετός διαβουλεύσεων για την αναζήτηση του CEO της Τρ. Κύπρου - Στόχος το θέμα να έχει κλείσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα - Πληθαίνουν οι φωνές στο ΔΣ που ζητούν ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος να είναι ξένος και όχι Κύπριος

tags :
Kύπρος: Πυρετός διαβουλεύσεων για την αναζήτηση του CEO της Τρ. Κύπρου - Στόχος το θέμα να έχει κλείσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα - Πληθαίνουν οι φωνές στο ΔΣ που ζητούν ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος να είναι ξένος και όχι Κύπριος
Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στην Κύπρο, με στόχο τον διορισμό Διευθύνοντος Συμβούλου στην Τράπεζα Κύπρου το ταχύτερο δυνατό.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η Τράπεζα Κύπρου να αποκτήσει CEO την επόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα παραμένει χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν αποχώρησε ο μεταβατικός CEO Χρήστος Σορώτος λόγω της λήξης του συμβολαίου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Stockwatch, στελέχη με σημαντική διεθνή πείρα στο banking φαίνεται να βρίσκονται μεταξύ των επικρατέστερων για διορισμό στη θέση του CEO.
Εντός του διοικητικού συμβουλίου φαίνεται πως επικρατεί έντονη βούληση ο CEO να μην είναι Κύπριος.
"Είναι σημαντικό να μην μιλά ελληνικά", είναι η φράση που ακούγεται από αρκετά άτομα που βρίσκονται κοντά στη νέα διοίκηση, μερίδα της οποίας εκτιμά ότι ένας ξένος μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις που ασκούνται από ομάδες συμφερόντων και ομίλους επιχειρήσεων για το χειρισμό δανείων.
Το στίγμα των προθέσεων της νέας διοίκησης έδωσε ο Ρώσος σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Anton Smetanin, που δήλωσε την Κυριακή στον Φιλελεύθερο ότι "ο κατάλληλος υποψήφιος πρωτίστως θα πρέπει να είναι ξένος".
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως το ΔΣ κατέληξε σε 9 υποψηφίους που περιλαμβάνουν άτομα από την Κύπρο, την Αγγλία, τη Ρωσία και την Ιρλανδία.
Μέχρι χθες άτομα με εμπειρία από την Ιρλανδία φαίνεται να είχαν προβάδισμα στις προτιμήσεις των μελών του ΔΣ, καθώς έχουν πείρα στην αναδιάρθρωση τραπεζών εν μέσω κρίσης και κυρίως, στο χειρισμό προβληματικών δανείων που παραχωρήθηκαν στον τομέα ανάπτυξης γης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι πρόεδρος του 16μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου ανέλαβε στις 10/9 ο Κρίστης Χασάπης, με αντιπρόεδρο τον Vladimir Strzhalkovskiy.
Στο 16μελές ΔΣ συμμετέχουν συνολικά 6 Ρώσοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης