Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Την άρση της ασυλίας 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή - Κασιδιάρης (Χ.Α.): Η άθλια σκευωρία κατά της Χ.Α. έχει αποκαλυφθεί - Πολιτικές ζυμώσεις ενόψει της αυριανής ψήφισης για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης

Την άρση της ασυλίας 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή - Κασιδιάρης (Χ.Α.): Η άθλια σκευωρία κατά της Χ.Α. έχει αποκαλυφθεί - Πολιτικές ζυμώσεις ενόψει της αυριανής ψήφισης για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης
(upd3) Την άρση της ασυλίας των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία η Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγοντας πλέον την παραπομπή των εν λόγω βουλευτών στη Δικαιοσύνη για τα αδικήματα που τους βαρύνουν.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άρση ασυλίας των βουλευτών Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου, Στ.Μπούκουρα, Ηλ.Παναγιώταρου, Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.Αλεξόπουλου.
Οι 247 παρόντες βουλευτές ψήφισαν ως εξής:
Γ.Γερμενής:  246 «ναι», 1 άκυρο
Π.Ηλιόπουλος  246 «ναι», 1 άκυρο
Στ.Μπούκουρας  246 «ναι», 1 άκυρο
Ηλ.Παναγιώταρος  247 «ναι»
Ηλ.Κασιδιάρης  247 «ναι»
Χρ.Αλεξόπουλος  246 «ναι», 1 λευκό
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας και των έξι βουλευτών.
Η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα και αφορούσε τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτές αναμένεται να ασκήσουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τους Ηλ. Παναγιώταρο, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλο, των οποίων υποθέσεις εκκρεμούν από το καλοκαίρι.
Κατά τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ο κ.Κασιδιάρης υποστήριξε ότι «η άθλια σκευωρία, οι παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής έχουν αποκαλυφθεί», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για «απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος» και ότι «εκτελούν εντολές ξένης εξουσίας της Κομισιόν και των ΗΠΑ».
Επιπλέον, ο κ.Κασιδιάρης τόνισε πως οι έξι βουλευτές της ΧΑ δεν θα λάβουν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να μη «νομιμοποιήσουν» την όλη διαδικασία.
Από την πλευρά του ο Ηλ.Παναγιωτάρος ζήτησε «μόνιμη» άρση της ασυλίας του, ο Π.Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι διώκεται για τα πιστεύω του και όχι για τις πράξεις του, την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του για να λάμψει η αλήθεια εξέφρασε ο Στ.Μπούκουρας ενώ οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος δεν πήραν το λόγο.
Σημειώνεται πως χθες ο εισαγγελέας Πειραιά απέρριψε το αίτημα των προφυλακισμένων Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ.Παππά και Γ.Λαγού να τους δοθεί άδεια προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση της Βουλής.

Δίχως τέλος οι… περιπέτειες για την Χρυσή Αυγή – Νέο αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών Παναγιώταρου και Κασιδιάρη
Δίχως τέλος οι… δικαστικές περιπέτειες για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς μετά την άρση της ασυλίας 6 βουλευτών, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή έγγραφο με το οποίο ζητά  την άρση της ασυλίας των Η. Παναγιώταρου και Η. Κασιδιάρη.
Το έγγραφο των δικαστικών αρχών αφορά το αδίκημα της παράνομης βίας κατά την διάρκεια βιαιοπραγιών εναντίον του δημάρχου Οιχαλίας, Φ. Μπάμπη, στα περιθώρια εκδήλωσης στην Πηγάδα Μελιγαλά.

Πολιτικές ζυμώσεις για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές της κυβέρνησης με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα σχετικά με την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία πρόκειται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.
Ο υπ.Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης είχε διαδοχικές επαφές χθες με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια προσπάθεια να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτική συναίνεση πάνω σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.
Ο Ν.Βούτσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στον κ.Μιχελάκη, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, η ΔΗΜΑΡ ζήτησε ορισμένες αλλαγές και επιμέρους διορθώσεις αλλά ανέφερε πως αντιμετωπίζει θετικά την πρωτοβουλία, το ΚΚΕ φέρεται να υποστήριξε πως αν δεν περιοριστούν τα αδικήματα στη δράση της Χρυσής Αυγής δεν θα υποστηρίξει την τροπολογία ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τόνισαν ότι η στάση τους θα καθοριστεί κατόπιν της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Υπενθυμίζεται, ότι η τροπολογία Μιχελάκη προβλέπει τη διακοπή της χρηματοδότησης για κόμματα που βαρύνονται με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και για τρομοκρατικές πράξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα διαρκέσουν έως και την ύστατη ώρα, δηλαδή έως αύριο το απόγευμα, σε μια προσπάθεια να επέλθει συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα.

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι φυγόδικου επιχειρηματία όπου βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο
Την ίδια στιγμή με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ύστερα από τον εντοπισμό ολόκληρου οπλοστασίου στο σπίτι του καταζητούμενου επιχειρηματία Αν.Πάλλη στη Βούλα ενώ θα ερευνηθεί το εάν τα όπλα αυτά έχουν σχέση με τα όπλα που φέρεται να έχει κρύψει η Χρυσή Αυγή.
Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι «σε έρευνα που διενεργείται σε έπαυλη φυγόδικου ημεδαπού, στην περιοχή της Βούλας Αττικής, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί: επτά (7) πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο, δεκατρία (13) πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, εξήντα (60) μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα, εέκα (10) διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο (2) συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser».
Επιπλέον, οι Αρχές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ένα εγκαταλελειμμένο κοντέινερ, το οποίο βρίσκεται στο Ικόνιο από τον περασμένο Μάρτιο. Το εν λόγω κοντέινερ έπρεπε να παραληθφεί από Ίδρυμα, του οποίου πρόεδρος είναι ο φυγόδικος επιχειρηματίας.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 09:20)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης