Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη: Η ανταγωνιστικότητα επανέρχεται και οι επενδυτές επιστρέφουν - Έτος ανάκαμψης το 2014 - Το ΕΣΠΑ καθίσταται εργαλείο ανακούφισης της κοινωνίας

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη: Η ανταγωνιστικότητα επανέρχεται και οι επενδυτές επιστρέφουν  - Έτος ανάκαμψης το 2014 - Το ΕΣΠΑ καθίσταται εργαλείο ανακούφισης της κοινωνίας
Την όσο τον δυνατόν, μεγαλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ κατέστησε αναγκαία ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.
«Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει περισσότερες κοινωνικές δράσεις και μάλιστα δράσεις εμπροσθοβαρείς, που θα ξεκινήσουν άμεσα. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε, το 2014-2015 να δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε όσο μπορούμε, τον κοινωνικό πόνο» διαμήνυσε ο Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα καταστήσουν την Ελλάδα ανταγωνιστική.
Επίσης, διέτεινε πως το ΕΣΠΑ θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.
Αναφερθείς στην νέα χρονιά, εξέφρασε την εκτίμηση πως το 2014 θα αποτελέσει έτος ανάκαμψης…
«Ήδη οι επιδόσεις μας ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή χαιρετίζονται διεθνώς και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κοντά.
Ήδη οι διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν- η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλες τις μελέτες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και διεθνείς επενδυτές όπως η Cosco, η Hewlett Packard, η ΖΤΕ κ.α. εκδηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους» υπογράμμισε, καταλήγοντας.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης