Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Rehn (Επίτροπος Κομισιόν): Όχι άλλα μέτρα για την Ελλάδα - Oι μέτοχοι και οι κάτοχοι ομολόγων πρέπει να υποστούν πρώτοι ζημιές - Να μην επηρεαστούν οι φορολογούμενοι από τις τραπεζικές διασώσεις

tags :
Rehn (Επίτροπος Κομισιόν): Όχι άλλα μέτρα για την Ελλάδα - Oι μέτοχοι και οι κάτοχοι ομολόγων πρέπει να υποστούν πρώτοι ζημιές - Να μην επηρεαστούν οι φορολογούμενοι από τις τραπεζικές διασώσεις
Oι μέτοχοι και οι κάτοχοι ομολόγων πρέπει να υποστούν πρώτοι ζημιές, προτού επηρεαστούν οι φορολογούμενοι, φέρεται να δηλώνει σε επιστολή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών, Olli Rehn, επικαλούμενος τους κανόνες της ΕΕ.
Την επιστολή του δημοσιεύει η γερμανική Welt am Sonntag, για να υποστηρίξει πως "τα δημόσια κεφάλαια που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ουσιαστικά δεν θα περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας".
"Μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος δεν θα πρέπει φυσιολογικά να ξεκινήσει", αναφέρει ο Rehn, για να προσθέσει, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι «ενέσεις» κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα από τα δημόσια ταμεία είναι σημαντικές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
"Υπάρχει μια σαφής διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε περιπτώσεις όπου η ανακεφαλαιοποίηση είναι απαραίτητη. Εάν οι εκτιμήσεις του ισολογισμού αποκαλύπτουν έλλειψη κεφαλαίων, αυτά θα πρέπει να καλύπτονται πρώτα μέσω ιδιωτικών λύσεων και εσωτερικών πόρων (μέτοχοι και πιστωτές), πριν την προσφυγή στο δημόσιο δίχτυ ασφαλείας", τόνισε ο Επίτροπος σε άρθρο του προ ημερών.
Στο μεταξύ, από το βήμα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τόνισε πως "πρόσθετα μέτρα θα είχαν δυσμενείς πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις και θα εμπόδιζαν την εξομάλυνση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη".
Πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στην ανάπτυξη, στο πρωτογενές πλεόνασμα και στις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, τόνισε.
"Το ΔΝΤ έχει τοποθετηθεί στην Ελλάδα με ορίζοντα δεκαετίας. Η Ευρωζώνη έχει δανείσει την Ελλάδα για 30 έτη", ανέφερε με τη σειρά του ο Klaus Regling, επικεφαλής του ESM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης