Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στον… κάλαθο των αχρήστων η μήνυση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου – «Αστεία» χαρακτηρίζει την υπόθεση η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής – «Αιχμές» προς τον Άρειο Πάγο – Η μηνυτήρια αναφορά αφορούσε την φράση «λεφτά… υπάρχουν»

Στον… κάλαθο των αχρήστων η μήνυση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου – «Αστεία» χαρακτηρίζει την υπόθεση η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής – «Αιχμές» προς τον Άρειο Πάγο – Η μηνυτήρια αναφορά αφορούσε την φράση «λεφτά… υπάρχουν»
(upd)Στον… κάλαθο των αχρήστων φαίνεται πως θα καταλήξει η μηνυτήρια αναφορά εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος.
Ειδικότερα, έπειτα από μηνυτήρια αφορά πολίτη εναντίον του Γ. Παπανδρέου, ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στην Βουλή και ειδικότερα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον σχετικό φάκελο.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου MEGA, κύκλοι της Επιτροπής χαρακτηρίζουν την υπόθεση… αστεία!
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές εκφράζουν έντονη δυσφορία για το είδος και την ποιότητα των μηνύσεων που διαβιβάζει στην Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Όπως επισημαίνουν, ο Άρειος Πάγος προτού αποστείλει κάποια δικογραφία στην Βουλή, οφείλει να πραγματοποιήσει έναν προέλεγχο της ευστάθειας των κατηγοριών.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr:
Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την εισαγγελία νέα δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς πολίτη.
Αντικείμενο της δικογραφίας είναι η διερεύνηση για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009, με αφορμή τη δήλωση του Παπανδρέου ότι...  «λεφτά υπάρχουν».
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο (σ.σ. βουλευτικές και δημοτικές) το οποίο προβλέπει ότι «όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».
Η δικογραφία, που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελπίδα Χασάπη, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ακολουθώντας τη διαδικασία που αφορά τους απλούς βουλευτές, καθώς -σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης