Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Asmussen (EKT): Εγγυημένες οι καταθέσεις έως 100 χιλ. ευρώ - Οι καταθέτες θα υποστούν ζημιές μόνο σε πολύ σπάνιες και απίθανες περιπτώσεις - Σταδιακή ανάκαμψη στην ευρωζώνη το 2014

tags :
Asmussen (EKT): Εγγυημένες οι καταθέσεις έως 100 χιλ. ευρώ - Οι καταθέτες θα υποστούν ζημιές μόνο σε πολύ σπάνιες και απίθανες περιπτώσεις - Σταδιακή ανάκαμψη στην ευρωζώνη το 2014
Οι καταθέτες θα υποστούν ζημιές μόνο κάτω από πολύ σπάνιες και απίθανες συνθήκες ξεκαθάρισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, J. Asmussen, ενώ τόνισε ότι οι καταθέσεις έως 100 χιλ. ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες.
Σταδιακή ανάκαμψη στην ευρωζώνη το 20104.
Οι ΗΠΑ θα βρουν λύση για το shutdown.
Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα βρει μια λύση για να τερματίσει το shutdown στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πριν την κρίσιμη στιγμή, εξέφρασε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Joerg Asmussen.
Μιλώντας στο CNBC, εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2014.
Ο Asmussen υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της Federal Reserve για την παγκόσμια οικονομία.
«Ως η μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα στον κόσμο, οι αποφάσεις που λαμβάνει, επηρεάζουν τις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες οικονομίες», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
Όπως σημειώνει το CNBC, ο Asmussen έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την ανησυχία των ευρωπαίων καταθετών, για το ενδεχόμενο να επηρεαστούν από τις εξελίξεις σε Πορτογαλία και Ελλάδα ή από το ενδεχόμενο κατάρρευσης μιας τράπεζας.
Ο Αsmussen ξεκαθαρίζει ότι οι καταθέτες ενδεχομένως να υποστούν ζημιές κάτω από πολύ σπάνιες και απίθανες συνθήκες.
Παράλληλα τονίζει ότι οι καταθέσεις κάτω των 100 χιλ. ευρώ θα εξακολουθήσουν να είναι εγγυημένες υπό το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις τραπεζικές διασώσεις, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, εκτιμά ότι την επόμενη χρονιά θα σημειωθεί σταδιακή ανάκαμψη στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης