Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

FAZ: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble, αποφεύγει με κάθε τρόπο ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος - «Φοβάται» τις απώλειες στον γερμανικό προϋπολογισμό - Στα 12 δισ. ευρώ η απαραίτητη ελάφρυνση χρέους μετά το 2014

tags :
FAZ: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble, αποφεύγει με κάθε τρόπο ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος - «Φοβάται» τις απώλειες στον γερμανικό προϋπολογισμό - Στα 12 δισ. ευρώ η απαραίτητη ελάφρυνση χρέους μετά το 2014
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble, αποφεύγει με κάθε τρόπο την επιβολή ενός νέου haircut στο ελληνικό χρέος, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ο κυριότερος λόγος είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προξενούσε απώλειες στο γερμανικό προϋπολογισμό.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει τον κοινό στόχο που τέθηκε σε συνεννόηση με το ΔΝΤ για μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα κράτη της ευρωζώνης δεσμεύθηκαν να τηρήσουν τους στόχους που συμφωνήθηκαν και επισημαίνει ότι «με αυτόν τον τρόπο ανέλαβαν την ευθύνη για αρκετές τρύπες χρηματοδότησης, που θα χρειαστεί να κλείσουν μελλοντικά στην Ελλάδα».
«Μετά το 2014 πρέπει να γίνουν νέες ελαφρύνσεις χρέους, πάνω από 4% και 3,5% του ΑΕΠ κατά σειρά. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, αυτό θα αντιστοιχούσε σε 12 δισ. ευρώ. Στη βάση αυτών των αριθμών ένα κλασικό κούρεμα χρέους θα ήταν αναπόφευκτο για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτό θα ήταν πιο πικρό από το πρώτο, επειδή θα επιβάρυνε άμεσα τους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Ο μύθος ότι η Αθήνα θα εξοφλήσει τα δάνειά της συμπεριλαμβανομένων και των τόκων και ότι το δανειακό πρόγραμμα είναι επομένως μία συμφέρουσα συναλλαγή για τη Γερμανία, θα διαψευδόταν οριστικά.
Γι’ αυτό ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να αποφύγει πάση θυσία ένα τέτοιο κούρεμα.
Αυτό αποκλείεται μετ’ επιτάσεως και στο Eurogroup», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης