Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βλέπει "φως στο τούνελ" της Ελλάδας η BNP Paribas - Η οικονομία σταθεροποιείται αλλά απαιτείται άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων - Παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών

Βλέπει
Ελαφρώς πιο αισιόδοξη εμφανίζεται η BNP Paribas για την Ελλάδα, θεωρώντας ότι τα χειρότερα παρήλθαν αλλά χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία.
Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια, ενώ η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η διάλυση των φόβων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και η ομαλή εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης, έχουν αλλάξει ελαφρώς το κλίμα για τη χώρα. Μάλιστα, τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται επιβράδυνση της ύφεσης, χωρίς όμως η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν τα μέσα του 2014.
Η BNP Paribas θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες της για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται κατά την εφαρμογή του προγράμματος. Αν και έχει επανακτηθεί σημαντικό μέρος της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και έχει μειωθεί το κόστος εργασίας, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την αύξηση των εξαγωγών.
Τέλος, όσον αφορά το χρηματοδοτικό κενό της επόμενη διετίας, οι τελικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν τις της Ελλάδας, ευρωεκλογές την άνοιξη του 2014, ωστόσο δεν θα πρέπει οι επενδυτές να προχωρήσουν σε κάποια πρόβλεψη, αφού μπορεί να αποδειχθεί παρακινδυνεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης