Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Capital Economics: Η τάση αποκλιμάκωσης των spreads των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας τείνει προς το τέλος της - Το Βερολίνο δεν θα αλλάξει στάση, όποια κι αν είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Η λιτότητα καλά κρατεί

Capital Economics: Η τάση αποκλιμάκωσης των spreads των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας τείνει προς το τέλος της - Το Βερολίνο δεν θα αλλάξει στάση, όποια κι αν είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Η λιτότητα καλά κρατεί
Δεν αναμένει περαιτέρω βελτίωση της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων στο προσεχές διάστημα η Capital Economics, αποτιμώντας την επίδραση του εκλογικού αποτελέσματος της Γερμανίας στην αγορά ομολόγων.
"Η τάση αποκλιμάκωσης των spreads των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας φαίνεται πως τείνει προς το τέλος της", υποστηρίζει η Capital Economics, σε νέα έκθεσή της "Narrowing in euro-zone bond spreads may have run its course", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στη Γερμανία είναι απίθανο να μεταβάλλει την προσέγγισή της στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Καμία ιδιαίτερη αλλαγή δεν αναμένεται στη στάση του Βερολίνου προς τα κράτη της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν θα συνεχιστεί η μείωση των spreads των ευρωπαϊκών ομολόγων", επισημαίνει χαρακτηριστικά η Capital Economics, αναλύοντας τις απόψεις της για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων.
Όπως τονίζεται στη νέα αυτή έκθεση, ακόμη κι αν η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel καταλήξει σε συμφωνία με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, το SPD, για το σχηματισμό ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, δεν θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές αλλαγές στη διακυβέρνηση, ακόμη κι αν οι Σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται υπέρμαχοι της ανάπτυξης και ζητούν χαλάρωση της λιτότητας.
Η Γερμανία θα συνεχίσει να αξιώνει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία από τα κράτη μέλη του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μικρά και αργά βήματα στην κατεύθυνση σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη.
Όπως προσθέτει η Capital Economics, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων έχει ήδη εμφανίσει σημαντικές ενδείξεις βελτίωσης από πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στην τρέχουσα συγκυρία, δεδομένης και της δυναμικής αύξησης του κρατικού χρέους των χωρών αυτών.
Ωστόσο οι αναλυτές της Capital Economics αφήνουν μόνο ένα μικρό περιθώριο περαιτέρω αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων. Αυτό θα προκύψει αν η ΕΚΤ ανακοινώσει άμεσα έναν νέο, τρίτο κατά σειρά, γύρο φθηνών τριετών δανείων (LTROs) προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης