Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Barclays και Royal Bank of Scotland προτρέπουν - Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου επιστρέφει στην Ευρωζώνη - Επενδύστε σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Έρχεται ράλι και για τις τραπεζικές μετοχές

Barclays και Royal Bank of Scotland προτρέπουν - Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου επιστρέφει στην Ευρωζώνη - Επενδύστε σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Έρχεται ράλι και για τις τραπεζικές μετοχές
"Επενδύστε στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας!". Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές, λαμβάνοντας ώθηση από τη σταδιακή, αλλά πραγματική όπως εξηγούν, ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη επιιστρέφει. Πλέον οι επενδυτές μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες τόσο στα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας, αλλά και αξία στις μετοχές των χωρών αυτών.
"Τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας και της Ισπανίας θα ξεχωρίσουν φέτος", διαμηνύουν οι αναλυτές της Barclays.
"Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέριας μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα έναντι στον υψηλό κίνδυνο απομόχλευσης", εκτιμά από την πλευρά της η Royal Bank of Scotland.
"Οι ευρωπαϊκές εταιρείες συνεχίζουν να ακολουθούν συντηρητικές πολιτικές, λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους πιθανούς κινδύνους. Όσο θα ισχυροποιείται η ανάπτυξη της Ευρωζώνης, τόσο θα ενισχύονται οι επενδυτικές ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές αγορές", δηλώνει ο Alberto Gallo, επικεφαλής αναλυτής της RBS για τα ευρωπαϊκά ζητήματα.
Όπως προσθέτει ο Gallo, σταδιακά οι ευρωπαϊκές εταιρείες καταρτίζουν φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια. Ο ίδιος συστήνει προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να στραφεί στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
"Ευρωπαϊκές τράπεζες και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια διόρθωσης και ισχυροποίησης των ισολογισμών τους τα επόμενα χρόνια", εκτιμά ο Gallo.
"Tα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα σημειώσουν καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά, μέχρι τα τέλη του 2013", προβλέπουν οι Hamish Pepper και Cagdas Aksu, δύο εκ των κορυφαίων αναλυτών της Barclays.
Για την άποψή τους αυτή οι Pepper and Aksu επικαλούνται τρεις σοβαρούς λόγους:
- Την επιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στις τάξεις των επενδυτών.
- Την πιθανότητα νέας δράσης της ΕΚΤ για τη στήριξη της Ευρωζώνης.
- Την απόφαση της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, της Fed, να μην προχωρήσει ακόμη σε μείωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
"Τα γερμανικά ομόλογα έχουν σημειώσει πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις κατά καιρούς, παρά τα πρόσκαιρα sell offs. Τώρα όμως ήρθε η ώρα το ρίσκο να μετακινηθεί από τον Βορρά στον Νότο", επισημαίνουν οι δύο αναλυτές της Βarclays.
"Η διάθεση για ρίσκο επιστρέφει. Τα ομόλογα της περιφέρειας θα σημειώσουν πολύ καλές αποδόσεις κατά τους προσεχείς μήνες", καταλήγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης