Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Capital Economics: Είναι υποτιμημένες οι ευρωπαϊκές μετοχές ή μήπως όχι; - Την απάντηση δίνει η ιστορία - Η μαζική εισροή κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές αγορές θα ισχυροποιηθεί τους επόμενους μήνες

Capital Economics: Είναι υποτιμημένες οι ευρωπαϊκές μετοχές ή μήπως όχι; - Την απάντηση δίνει η ιστορία - Η μαζική εισροή κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές αγορές θα ισχυροποιηθεί τους επόμενους μήνες
Eίναι πράγματι υποτιμημένες οι ευρωπαϊκές μετοχές ή μήπως όχι; Στο ερώτημα έρχεται να απαντήσει, μέσω νέας ειδικής έκθεσής της, η Capital Economics, αποτιμώντας την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων το τελευταίο διάστημα.
"Η ψήφος εμπιστοσύνης που δίδουν σταδιακά στις ευρωπαϊκές αγορές οι επενδυτές είναι γεγονός", σχολιάζει η Capital Economics, σε νέα 2σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Are European equities really undervalued?", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει, η μαζική εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών τροφοδοτήθηκε κυρίως από την παραδοχή πως οι αποτιμήσεις των μετοχών χαρακτηρίζονται ελκυστικές.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την Capital Economics, από ιστορικής πλευράς οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν ακόμη υποτιμημένες.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, 2013, οι ευρωπαϊκές μετοχές υπό-απέδωσαν σε σχέση με τις αμερικανικές.
Ωστόσο, από τον περασμένο Ιούλιο η τάση αντιστράφηκε, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να ισχυροποιούνται ολοένα και περισσότερο, λαμβάνοντας ώθηση από την πεποίθηση πως τα χειρότερα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Αλλά στην πραγματικότητα, η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα ολοένα και πιο ενθαρρυντικά οικονομικά μεγέθη στην Ευρωζώνη.  
"Η ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών βασίστηκε και στη σταδιακή ισχυροποίηση των εταιρικών κερδών", σπεύδει να προσθέσει η Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης