Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο επικεφαλής του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - Οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν το «όχι» σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ευρωζώνη

tags :
Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο επικεφαλής του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - Οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν το «όχι» σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ευρωζώνη
Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» και υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν το «όχι» των Ελλήνων σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger, ο Μπερντ Λούκε, επικεφαλής του ευρω-σκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που φτάνει πλέον το 4% στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, προτείνει στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ για να βελτιώσει την οικονομία της.
Σε ερώτηση γιατί οι Έλληνες δεν εγκαταλείπουν το ευρώ, αν αυτή η απόφαση είναι τόσο απλή, απαντά:
«Θέλω να επιστρέψω την ερώτηση: Τους Έλληνες τους ρωτήσαμε; Επί Παπανδρέου είχε προκηρυχθεί κάποτε ένα δημοψήφισμα, το οποίο ακυρώθηκε μετά από κραυγαλέες διαμαρτυρίες των υπολοίπων ηγετών της ευρωζώνης, προφανώς γιατί φοβούνταν ότι η απόφαση θα ήταν ʻόχιʼ στο ευρώ».
Ερωτώμενος αν ο ίδιος θα εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των Ελλήνων καλύτερα από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, απαντά πως ναι «γιατί οι Έλληνες θα απαλάσσονταν επιτέλους από τα χρέη τους και με δικό τους νόμισμα θα μπορούσαν να επανέλθουν στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης