Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι θέλει ένας Αμερικανός, ένας Δανός, ένας Γάλλος και ένας Βρετανός στην τράπεζα Κύπρου;

tags :
Τι θέλει ένας Αμερικανός, ένας Δανός, ένας Γάλλος και ένας Βρετανός στην τράπεζα Κύπρου;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή της Κύπρου έχει ανακάμψει με την συνολική κεφαλαιοποίηση να φθάνει στα 2,8 δις ευρώ δηλαδή αποτιμάται περίπου 600 εκατ ευρώ υψηλότερα της Alpha bank και της Eurobank.

Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι εσχάτως παρατηρούνται αξιόλογες κινήσεις ξένων στην μετοχή της Κύπρου.
Η Citigroup έχει βγει αγοραστής, η Cheuvreux επίσης ενώ εσχάτως έχουν τοποθετηθεί η Danske bank και η Royal Bank of Scotland.
Προφανώς αγοράζουν καθώς διαβλέπουν κάποια προοπτική.
Η Κύπρου θα εμφανίσει κέρδη 325 εκατ με 330 εκατ στην χρήση 2010, ενώ για το 2011 η διοίκηση θα αναφέρει ότι ο στόχος κερδοφορίας 300 με 400 εκατ ευρώ παραμένει.
Επίσης προχωράει σε βήματα διεθνοποίησης με συνεργασίες ή γραφεία αντιπροσωπείας, έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην Ρωσία ενώ πρόσφατα ενίσχυσε τα κεφάλαια της με αύξηση κεφαλαίου 350 εκατ ευρώ περίπου.
Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται υπό πίεση αλλά προφανώς είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα ενώ το άνοιγμα της Κύπρου προς την Ελλάδα μέχρι τώρα δεν έχει σοβαρές επιπτώσεις.
Το χαρτοφυλάκιο ομολόγων επίσης μικρό σε ελληνικό χρέος στα 1,89 δις ευρώ.
Επίσης η πολιτική προβλέψεων είναι σχετικά συντηρητική στην Κύπρο ενώ μεγαλύτερες είναι οι προβλέψεις που διενεργούνται για την Ελλάδα.  
Στο 9μηνο οι προβλέψεις από την Ελλάδα στα  101 εκατ ευρώ, από την Κύπρο 100 εκατ ευρώ και στην Ρωσία οι προβλέψεις 17 εκατ ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια στα 2,7 δις ευρώ μετά την αύξηση κεφαλαίου.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 12,1% και των πρωτοβάθμιων κεφαλαίων στο 11,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης