Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Wall Street Journal: Εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωζώνης το ιδιωτικό χρέος - Όσο η απομόχλευση καθυστερεί, τόσο πιο αργή θα είναι η ανάπτυξη - Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο

tags :
Wall Street Journal: Εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωζώνης το ιδιωτικό χρέος - Όσο η απομόχλευση καθυστερεί, τόσο πιο αργή θα είναι η ανάπτυξη - Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο
"Yπάρχει ένα ακόμη μεγάλο εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της Ευρωζώνης. Αυτό δεν είναι άλλο από το χρέος του ιδιωτικού τομέα".
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ευρωπαϊκή οικονομία εμφανίζει ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ισχυροποίησης και επιστροφής "στη ζωή", αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος για μια βιώσιμη ανάκαμψη.
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα οικονομολόγων, ένας από τους βασικούς λόγους που συντηρείται η εν λόγω αβεβαιότητα είναι τα τεράστια επίπεδα χρέους που βρίσκονται στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Πρόκειται για τρις ευρώ ιδιωτικού χρέους που συσσωρεύτηκε στις τράπεζες την περασμένη δεκαετία, φαινόμενο για το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα για να το αντιμετωπίσουν.
"Η Ευρωζώνη έχει μείνει πάρα πολύ πίσω - σε σχέση με τις ΗΠΑ - όσον αφορά στην κατεύθυνση συρρίκνωσης του ιδιωτικού χρέους", σχολιάζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Οι επιχειρήσεις διαθέτουν πολύ λίγα κεφάλαια για επενδύσεις, τα νοικοκυριά διαθέτουν πολύ λίγα χρήματα για δαπάνες και οι τράπεζες δανείζουν ολοένα και λιγότερο, με μεγάλη δυσκολία ταυτόχρονα.
"Η απομόχλευση των ευρωπαϊκών τραπεζών ίσως αποδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τα επόμενα χρόνια", σχολιάζει η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις κορυφαίων αναλυτών.
"Όσο η διαδικασία της απομόχλευσης συνεχίζεται στην Ευρωζώνη, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επίτευξη του στόχου για ισχυρή ανάκαμψη", προειδοποιεί, ο Alberto Gallo, οικονομολόγος της RBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης