Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ιστορικές οι ζημίες της Citibank Ελλάδος το 2009

tags :
Ιστορικές οι ζημίες της Citibank Ελλάδος το 2009
Τις υψηλότερες ζημιές στην ιστορία της εμφάνισε η Citibank το 2009.
Αν και τα στελέχη της Citibank Ελλάδος αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία (πάγια διαχρονική τακτική είναι να μην ανακοινώνει αποτελέσματα Ελλάδος η Citibank) , ωστόσο από ορισμένες πηγές αναφέρεται ότι α)λόγω της καθίζησης των εσόδων β) αλλά και των αυξημένων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις – ενδεχομένως μέρος των προβλέψεων να αφορά και την Lehman Brothers - , στα τελικά αποτελέσματα καταγράφτηκε μεγάλη ζημία.
Μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη πληροφορία που θέλει οι συνολικές ζημίες της τράπεζας να έχουν ανέλθει το 2009 στα 230 εκατ ευρώ. Ωστόσο αυτή η πληροφορία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αφού δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα.
Εν τω μεταξύ η υπόθεση της Lehman Brothers περιπλέκει την κατάσταση καθώς ασκήθηκε δίωξη σε μέλη του ΔΣ της τράπεζας.
Θέση του www.bankingnews.gr είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο δηλαδή το management μπορεί να διοικεί άρα και να αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συμβαίνει στην τράπεζα , αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταλογιστεί δόλος ή σκοπιμότητα σε κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει στην κατάρρευση της Lehman Brothers η οποία ταρακούνησε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Η λύση που θα πρέπει να βρεθεί στην περίπτωση της Citibank Ελλάδος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η δικαστική οδός.
Η διοίκηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία όπως έπραξε και το management της Citibank στο Βέλγιο ώστε να επιστραφούν χρήματα στους δικαιούχους.
Κανείς τραπεζίτης στον πλανήτη δεν θέλει να πλήξει την πελατεία του , ωστόσο οι 10 με 12 χιλιάδες πελάτες της Citibank Ελλάδος  θα πρέπει να δικαιωθούν και να διασώσουν  την περιουσία τους.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης