Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επαφές Ρέστη με Αμερικανικά funds για την FBBank – Η αύξηση κεφαλαίου 110 εκατ και το ομολογιακό 58 εκατ είναι πιθανό με στήριξη από το εξωτερικό να καλυφθούν – Στο 64,79% ο βασικός μέτοχος

tags :
 Επαφές Ρέστη με Αμερικανικά funds για την FBBank – Η αύξηση κεφαλαίου 110 εκατ και το ομολογιακό 58 εκατ είναι πιθανό με στήριξη από το εξωτερικό να καλυφθούν – Στο  64,79% ο βασικός μέτοχος
Μια ενδιαφέρουσα στρατηγική απόφαση έλαβε η οικογένεια Ρέστη που είναι ο βασικός μέτοχος της FBBank.
Σε μια περίοδο όπου μεγάλοι στρατηγικοί μέτοχοι τραπεζών αποχωρούν από το banking ο Ρέστης έχει αποφασίσει να παραμείνει.

Θα στηρίξει κεφαλαιακά την τράπεζα και όπως φαίνεται βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με επενδυτικό σχήμα που διαθέτει και τράπεζα ώστε από κοινού να καλύψουν τον στόχο ανακεφαλαιοποίησης των 168 εκατ ευρώ. Τα 110 εκατ αφορούν αμκ και τα 58 εκατ ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές.
Μάλιστα ο βασικός μέτοχος της τράπεζας η οικογένεια Ρέστη που ελέγχει το 64,79% της FBBank βρέθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ και είχε σειρά επαφών με funds, εφοπλιστές και επενδυτικά σχήματα ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Η τράπεζα Πειραιώς όπως αναφέρουν πηγές, δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου και αναλογικά θα μειώσει περαιτέρω το ποσοστό συμμετοχής στο 2-3% από 17,23% της τρέχουσας περιόδου.
Η τράπεζα Πειραιώς εξέτασε το ενδεχόμενο απορρόφησης της FBBank αλλά στράφηκε στην Geniki και Millennium bank.
Φήμες ότι και οι 2 πλευρές το ξανασκέφτονται δεν είναι σαφές αν αληθεύει αλλά δεν επιβεβαιώνεται.
Η ΤτΕ είχε ζητήσει από την νέα διοίκηση και τους βασικούς μετόχους της FBBank να υλοποιήσουν αύξηση κεφαλαίου και αντιμετωπίζει θετικά τις πρωτοβουλίες της τράπεζας για την εξυγίανση της αλλά και τις αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα που λαμβάνει ο μέτοχος.  
Υπάρχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι η FBBank θα είναι μια από τις μικρές τράπεζες που θα παραμείνουν ιδιωτικές.
Στο εσωτερικό της τράπεζας επικρατεί αισιοδοξία καθώς ο βασικός μέτοχος αποσαφήνισε την στρατηγική του και πλέον η FBBank θα βρεθεί σύντομα ενισχυμένη κεφαλαιακά και με νέους μετόχους.
Επίσης σχεδιάζει την στρατηγική για το 2013 που περιλαμβάνει νέα καινοτόμα προϊόντα για καταθέτες και δανειολήπτες και γενικά επενδυτές.

Η μετοχική σύνθεση της FBBank είναι η εξής

Οικογένεια Ρέστη 64,79%
Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς 19,60%
Olympia Development (Επιχειρηματίας Γερμανός) 6,24%
Λοιποί Μέτοχοι 9,37%


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης