Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Millennium BCP διερευνά το ενδεχόμενο πώλησης της Millennium bank Ελλάδος που χρειάζεται 400 εκατ νέα κεφάλαια – Σε εξέλιξη due diligence από την τράπεζα Πειραιώς ώστε να υπάρξει deal….

 Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Millennium BCP διερευνά το ενδεχόμενο πώλησης της Millennium bank Ελλάδος  που χρειάζεται 400 εκατ νέα  κεφάλαια – Σε εξέλιξη due diligence από την τράπεζα Πειραιώς ώστε να υπάρξει deal….
Ένας τρίτος γύρος διερευνητικών επαφών για την πώληση της  Millennium bank Ελλάδος έχει ανοίξει  η διοίκηση της Πορτογαλικής τράπεζας Millennium bank BCP.
O επικεφαλής της Millennium bank BCP Πορτογαλίας Nuno Amado μαζί με τα βασικά στελέχη του ομίλου επανέρχονται στο ανοικτό ζήτημα της Ελλάδος, επανεξετάζοντας την στρατηγική τους και βολοδοσκοπώντας εκ νέου τις προθέσεις της Πειραιώς.

Οι πορτογάλοι έκαναν κρούση εκ νέου στην Πειραιώς ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει πρόταση, ούτε έχει συζητηθεί ακόμη το τίμημα ή το είδος του deal.
Η Πειραιώς υλοποιεί οικονομικό έλεγχο due diligence και υπάρχουν ενδείξεις….ότι μπορεί να υπάρξει deal.
Προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα διαφανεί αν οι Πορτογάλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην διαδικασία πώλησης ή απλά διερευνούν την εγχώρια αγορά για πολλοστή φορά.  
Από την Πειραιώς επιβεβαιώνουν ότι έχουν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες νέες επαφές αλλά όπως αναφέρουν «ακόμη δεν μπορούμε να πούμε τίποτε προς το τέλος της εβδομάδας θα διαφανεί αν πραγματικά η Millennium bank Ελλάδος πωλείται και με ποιους όρους»
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Millennium bank διερεύνησε την πιθανότητα να πωληθεί ή να κλείσει κάποια στρατηγικής συνεργασία, πριν  δύο χρόνια με την Εθνική τράπεζα αλλά οι συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν.
Το καλοκαίρι του 2012 είχαν υπάρξει επαφές με την Alpha και την Πειραιώς. Οι δύο ελληνικές τράπεζες είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές αλλά οι Πορτογάλοι έκαναν πίσω ακυρώνοντας τις διαδικασίες.
Εκείνη την περίοδο ενδιαφέρον είχε δείξει και  ο Απόστολος Ταμβακάκης ο οποίος μαζί με  σχήμα ξένων funds είχε πραγματοποιήσει επαφές με την Millennium bank και με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Τα οικονομικά στοιχεία της Millennium bank είχε διερευνήσει και η MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και πάλι οι Πορτογάλοι έκαναν πίσω στην διαδικασία.
Το καλοκαίρι του 2012 είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα ο επικεφαλής της Millennium bank BCP Πορτογαλίας Nuno Amado και μαζί με τον εκπρόσωπο τους στην Ελλάδα τον Luis Pereira Coutinho συνάντησαν  τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ Προβόπουλο όπου ανακοίνωσαν ότι θα ανακεφαλαιοποιήσουν την Millennium bank Ελλάδος και δεν θα την πωλήσουν.
Μετά από 3 απόπειρες η διοίκηση της Millennium bank Πορτογαλίας επανήλθε στην ελληνική αγορά και ξεκίνησε από την προηγούμενη Τετάρτη  διερευνητικές επαφές με την Πειραιώς ενώ κρούση έκανε και στην Alpha bank.
Αν αποφασίσει να πωλήσει την Millennium bank Ελλάδος μάλλον θα ακολουθήσει την διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού δηλαδή θα διερευνήσει την εγχώρια αγορά και θα ζητήσει προσφορές από τον ή τους ενδιαφερομένους.
Η Millennium bank θα χρειαστεί 400 εκατ ευρώ νέα κεφάλαια.
Παράλληλα και σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζει έλλειμμα 79 εκατ ευρώ για το διάστημα 2012 με 2014 με βάση την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου, όπως παρουσιάστηκαν στα business plan.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει 2 φορές ανακεφαλαιοποιηθεί από την μητρική τράπεζα στην Πορτογαλία από το 2011 έως σήμερα θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια για να διαθέτει επαρκείς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Η Millennium bank είναι μια καλή μεσαία τράπεζα με αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία και πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό.
Όπως μου είχε αναφέρει κάποτε κορυφαίος τραπεζίτης «αν κάποιος εξαγόραζε την Millennium bank δεν θα χρειαζόταν να διώξει ούτε ένα εργαζόμενο»

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 3 Φεβρουαρίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης