Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ακραία κερδοσκοπία με OTC συναλλαγές από Hedge funds που θησαυρίζουν εις βάρος του ελληνικού banking βαφτίζεται βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα - Οι τιμές έφθασαν στις 55,65 μ.β. και αποδόσεις έως 8,90% με προοπτική 65 μ.β. και 7,5%

Η ακραία κερδοσκοπία με OTC συναλλαγές από Hedge funds που θησαυρίζουν εις βάρος του ελληνικού banking βαφτίζεται βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα - Οι τιμές έφθασαν στις 55,65 μ.β. και αποδόσεις έως 8,90% με προοπτική 65 μ.β. και  7,5%
Η ακραία κερδοσκοπία με OTC συναλλαγές Over-the-counter (OTC) στην αγορά ομολόγων από hedge funds που έχουν στην κυριολεξία κάνει πάρτι με τα ελληνικά ομόλογα βαφτίζεται βελτίωση στην τιμολόγηση των ελληνικών ομολόγων.
Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί αποτελεί πρόκληση η ακραία κερδοσκοπία;

Οι ελληνικές τράπεζες μετά από την συμμετοχή τους στο buyback πούλησαν όλα τα ομόλογα στις 33 μονάδες βάσης κατά μέσο όρο και έχασαν – διαφυγόντα ή δυνητικά κέρδη – περίπου 9,5 με 10 δις ευρώ.
Ομόλογα πούλησαν και ευρωπαϊκές τράπεζες όχι στην κλίμακα των ελληνικών ενώ δεν συμμετείχαν στην διαδικασία τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και τα hedge funds.
Τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν ομόλογα ονομαστικής αξίας περί τα 7 δις ευρώ και προφανώς μειώνουν τις ζημίες τους με την πρόσφατη άνοδο.
Όμως τα hedge funds χρησιμοποιώντας άλλοτε την Citigroup άλλοτε την Morgan Stanley ή άλλους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς και έχοντας πραγματοποιήσει πλειάδα πράξεων μέσω OTC εκτός της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων και εκτελώντας προσυμφωνημένες κινήσεις από group hedge funds καθορίζουν τις τιμές χειραγωγώντας την αγορά.  
Ουσιαστικά η αγορά χειραγωγείται από τα hedge funds τα οποία ανεβάζουν τις τιμές σε μια ρηχή άρα και εικονική αγορά και αυτό βαφτίζεται από ορισμένους….επιτυχία.
Δηλαδή τα hedge funds τα οποία οδήγησαν με την ακραία τους κερδοσκοπία στην χρεοκοπία την Ελλάδα και …ήταν οι κακοί κερδοσκόποι σήμερα βαφτίζονται καλοί επενδυτές.
Πρόκειται για μια ακραία στρέβλωση, μια ακραία κερδοσκοπία από την οποία κερδίζουν τα hedge funds.
Έτσι έφθασαν οι τιμές των ομολόγων έως 55,65 μονάδες βάσης στην 10ετία και οι αποδόσεις στο ομόλογο 2042 8,90%.
Μεσοσταθμικά τα 20 ομόλογα φέρουν τιμή 46,50 με 47 μονάδες βάσης και όπως έχει τονιστεί στόχος είναι οι 50-55 μονάδες βάσης σε μέσους όρους που σημαίνει 60-65 μονάδες βάσης στην 10ετία λήξης 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης