Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ της διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Μειώνονται 30% κατά μέσο όρο οι αποδοχές των εργαζομένων ενώ διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ της διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Μειώνονται 30% κατά μέσο όρο οι αποδοχές των εργαζομένων ενώ διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας
(upd2) Μετά από τέσσερις ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων 13:00 με 17:00 η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων συμφώνησαν στο φλέγον εργασιακό ζήτημα των 3.220 υπαλλήλων.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων αποδέχτηκε την πρόταση του O. Rehn, δηλαδή να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας αλλά να υπάρξει μία μεσοσταθμική μείωση αποδοχών 30%, από 10% στους χαμηλόμισθους έως 50% στους υψηλόμισθους.
Η συμφωνία αυτή ουσιαστικά επισφραγίζει την ομαλή μετάβαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο νέο καθεστώς - δηλαδή στο νέο good ΤΤ.
Η στάση εργαζομένων και διοίκησης ήταν άψογη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Νωρίτερα το bankingnews μετέδιδε:


Στον Σύλλογο Εργαζομένων μεταφέρεται το βάρος της ιστορικής απόφασης για το τι μέλλει γενέσθαι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τους εργαζομένους.
Χθες έσπασε σε good και bad bank το ΤΤ ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση (η οποία ξεκίνησε στη 1 μ.μ) της νέας διοίκησης Σιγανού, Ξιφαρά με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων για να βρεθεί μια λύση για τους εργαζομένους.Μετά την διαπραγμάτευση που πραγματοποίησε ο Γιάννης Στουρνάρας ο υπουργός Οικονομικών με τον ευρωπαίο επίτροπο Olli Rehn εστάλη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί σταθμός για την στάση της Τρόικα προς την Ελλάδα.
Πρώτη φορά η Τρόικα που δέχθηκε να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας του ΤΤ οι 3220 εργαζόμενοι υπό τον όρο να υπάρξει μεσοσταθμική μείωση 30% στις αποδοχές. Έως 10% οι χαμηλόμισθοι και έως 50% οι υψηλόμισθοι.
Στην επιστολή Rehn την οποία γνωρίζει το www.bankingnews.gr αναφέρονται τα εξής.
Η επίσημη πρόταση της Τρόικα είναι να απολυθούν 550 εργαζόμενοι στο ΤΤ και να υπάρξει μια μείωση των αποδοχών μικρής σχετικά κλίμακας. Η πρόταση αυτή είναι και η βασική της Τρόικα.
Εναλλακτικά η Τρόικα δέχεται να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας αρκεί να αποδεχθούν εθελοντικά μείωση αποδοχών 30% οι εργαζόμενοι χωρίς να απολυθεί κανείς, να προσληφθούν οι 3220 εργαζόμενοι την Δευτέρα κανονικά.
Ο Σύλλογος εργαζομένων κρατάει μια σκληρή διαπραγματευτική στάση.
Προτείνει έως 25% μείωση αποδοχών και ταυτόχρονα εθελουσία 250 εργαζομένων οι οποίοι θα αποχωρήσουν άμεσα.
Χθες έγινε μια απόπειρα συνάντησης του νέου management του ΤΤ με τον Σύλλογο Εργαζομένων αλλά δεν κατέστη δυνατό και σήμερα προγραμματίστηκε συνάντηση που θεωρείται καθοριστικής σημασίας.
Η διοίκηση Σιγανού θα ακολουθήσει τις οδηγίες Rehn και ο Σύλλογος εργαζομένων θα πάει με πρόταση.
Μάλιστα περνάει και ένα μήνυμα προς την νέα διοίκηση «θα πρέπει να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ νέας διοίκησης και εργαζομένων».
Ο Σύλλογος εργαζομένων αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη.
Ο Στουρνάρας, το ΤΧΣ και η ΤτΕ έπραξαν ορθά κινήθηκαν πολύ ευέλικτα και πέτυχαν κάτι που δεν θεωρείται αυτονόητο στην Τρόικα…διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας με τίμημα προφανώς.
Σήμερα Σάββατο είναι μια κρίσιμη μέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης