Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απορρίπτεται το αίτημα παράτασης για το ΤΤ - Στις 4/01 το bankingnews είχε αποκαλύψει το αίτημα της Εθνικής για παράταση στο ΤΤ – Το ΤΧΣ και η ΤτΕ είχαν απορρίψει την παράταση – Γιατί δεν πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος καθώς απειλεί η ΕΚΤ

 Απορρίπτεται το αίτημα παράτασης για το ΤΤ - Στις 4/01 το bankingnews είχε αποκαλύψει το αίτημα της Εθνικής για παράταση στο  ΤΤ – Το ΤΧΣ και η ΤτΕ είχαν απορρίψει την παράταση – Γιατί δεν πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος  καθώς απειλεί η ΕΚΤ
Στις 4 Ιανουαρίου το www.bankingnews.gr είχε αποκαλύψει το αίτημα της Εθνικής τράπεζας να δοθεί παράταση στην διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού. Το αίτημα είχε απορριφθεί και με βάση νεότερες πληροφορίες αυτό δεν έχει αλλάξει. Το αίτημα της Εθνικής απορρίπτεται από το ΤΧΣ και την ΤτΕ.
Συγκεκριμένα αναφέραμε τα εξής…..


Τι ανέφερε επακριβώς το www.bankingnews.gr

ΤτΕ, ΤΧΣ απορρίπτουν παράταση

Επίσης επειδή γίνονται αναφορές αν θα υπάρξει παράταση, πρέπει να τονιστεί ότι η Εθνική δια μέσω του Π Χριστοδούλου του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ζητούσε παράταση εβδομάδων ή ακόμη και 3-4 μηνών  ώστε να ολοκληρωθεί το merger με την Eurobank αλλά η ΤτΕ είχε επικοινωνία με την ΕΚΤ η οποία προειδοποίησε ότι πρέπει να κλείσει το θέμα του ΤΤ με συνοπτικές διαδικασίες.
Η ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για το ΤΤ και η ΤτΕ ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες τράπεζες και τις προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει παράταση.
Το www.bankingnews.gr ζήτησε από την ΤτΕ και το ΤΧΣ να σχολιάσουν τα σενάρια περί παράτασης και η μεν ΤτΕ όσο και το ΤΧΣ το διέψευσαν ως ενδεχόμενο.

Γιατί δεν πρέπει να υπάρξει παράταση;

Με βάση πληροφορίες η ΕΚΤ έχει απειλήσει ότι αν δεν διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα αποσύρει την παρεχόμενη ρευστότητα.
Πραγματική ή εικονική απειλή το βέβαιο είναι ότι αυτή ήταν η απάντηση.
Η ΕΚΤ έχει ζητήσει να κλείσει άμεσα η διαδικασία πώλησης.
Όμως αν δοθεί παράταση είναι σαν να αναγνωρίζεται ότι οι 2 μήνες προετοιμασίας που είχαν δοθεί στις τράπεζες δεν ήταν επαρκής.
Οι τράπεζες είχαν πάνω από 2 μήνες για να προετοιμαστούν και αυτό το γνωρίζει η Εθνική.
Η Εθνική προφανώς δεν θέλει να μπλέξει χρονικά με την διαδικασία συγχώνευσης με την Eurobank καθώς θα την θέσει εκτός διαδικασίας για το ΤΤ αυτομάτως.
Η DGCom θα έχει πολλές ενστάσεις προφανώς, Εθνική, Eurobank να συχγωνεύονται και ταυτόχρονα να υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς του ΤΤ.
Επίσης το μνημόνιο ρητά αναφέρει ότι πρέπει να κλείσει το θέμα του ΤΤ εντός του Ιανουαρίου.
Η διοίκηση της Εθνικής ζητάει παράταση για τα δικά της εταιρικά συμφέροντα αλλά κατά την άποψη μας δεν θα πρέπει να δοθεί καμία παράταση.
Οι τράπεζες είχαν πολύ χρόνο μπροστά τους....
Τέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης