Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το σχέδιο - Οι ελληνικές τράπεζες θα μειώσουν δραστικά το DTC στο 15% από 65% των κεφαλαίων - Τα μερίσματα 50% των κερδών

Το σχέδιο - Οι ελληνικές τράπεζες θα μειώσουν δραστικά το DTC στο 15% από 65% των κεφαλαίων - Τα μερίσματα 50% των κερδών
Υπολογίζουμε ότι η κανονικότητα θα επιτρέψει την διανομή μερισμάτων που θα αναλογούν στο 50% αρχικά και ακολούθως έως το 65% των κερδών
Οι ελληνικές τράπεζες επιτυγχάνουν 3,7 δισεκ. κέρδη ετησίως και ας υποθέσουμε ότι θα επιτυγχάνουν κέρδη 4 δισεκ. ετησίως σταθερά για τα επόμενα χρόνια.
Διαθέτουν ήδη 27,2 δισεκ. κεφάλαια ενώ τα NPEs η πηγή καταστροφής μαζί με το PSI+ του παρελθόντος έχουν φθάσει στο 3,5%.
Δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος στους ισολογισμούς των τραπεζών.
Οι ελληνικές τράπεζες με 12 δισεκ. DTC αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση και με παραδοχή ότι μεταξύ 2024 με 2030 οι ελληνικές τράπεζες θα επιτύχουν κέρδη 28 δισεκ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση θα μειωθεί συνολικά 6,2 με 6,5 δισεκ. ευρώ και τα κεφάλαια θα έχουν ανέλθει από 27,2 δισεκ. σε 32 δισεκ.
Υπολογίζουμε ότι η κανονικότητα θα επιτρέψει την διανομή μερισμάτων που θα αναλογούν στο 50% αρχικά και ακολούθως έως το 65% των κερδών.
Με βάση αυτή την παραδοχή ότι τα κεφάλαια θα φθάσουν στα 32 δισεκ. το DTC η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση θα μειωθεί στα 5 δισεκ.
Τα 5 δισεκ. αναλογούν στο 15% των μελλοντικών κεφαλαίων, δηλαδή το DTC τα χαμηλής ποιοτικά στάθμης κεφάλαια θα μειωθούν στο 15% των κεφαλαίων όταν στο παρελθόν ήταν στο 65%...
Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστήσει τις ελληνικές τράπεζες πλήρως εξυγιασμένες και ισότιμες με τις άλλες τράπεζες της ευρωζώνης.
Η συλλογική και εμπροσθοβαρής λύση για το DTC που εξετάστηκε από την Ελλάδα απορρίπτεται από την ΕΚΤ και τον SSM, η κερδοφορία είναι τόσο ισχυρή που επιλύει το ζήτημα του DTC στρατηγικά.
Το 2030 απέχει 6 χρόνια και ο νόμος για το DTC διαρκεί 20 χρόνια οπότε… η λύση είναι η σταθερά υψηλή κερδοφορία.

Apotelesama2023hmm12april2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης