Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Ξηρουχάκης (ΤΧΣ) προσέφερε σωστές υπηρεσίες – Από την Πειραιώς κέρδισε 1 δισ. παρά τα λάθη 3 ανακεφαλαιοποιήσεων

Ο Ξηρουχάκης (ΤΧΣ) προσέφερε σωστές υπηρεσίες – Από την Πειραιώς κέρδισε 1 δισ. παρά τα λάθη 3 ανακεφαλαιοποιήσεων
Ο Ξηρουχάκης στην βάρδια του… για να το εκλαϊκεύσουμε λίγο έβαλε 352 εκατ στην Πειραιώς στην τιμή των 1,15 ευρώ και πήρε 1,35 δισεκ. ευρώ στα 4 ευρώ απόρροια και της επιτυχημένης διοίκησης του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα Πειραιώς
Ο Ηλίας Ξηρουχάκης ως διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προσέφερε σωστές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.
Όχι αυτό δεν είναι κείμενο δημοσίων σχέσεων και όχι από εμάς που έχουμε αναδείξει και επικρίνει όσο κανείς το εγκληματικό λάθος της μεθοδολογίας των 3 ανακεφαλαιοποιήσεων στις ελληνικές τράπεζες…
Μπήκαν 54 δισεκ. στις τράπεζες - από το 2012 - και το κράτος θα πάρει πίσω 4 δισεκ. αλλά αυτό ούτε μπορούσε να το αλλάξει ο Ξηρουχάκης ως ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ούτε μπορούσε να αντιστρέψει το παρελθόν.
Το παρελθόν ήταν γεμάτο από λάθη και συνδυάστηκε από λάθη του ΤΧΣ και ακόμη μεγαλύτερα λάθη του ελληνικού κράτους.
Ο Ξηρουχάκης στην βάρδια του… για να το εκλαϊκεύσουμε λίγο έβαλε 352 εκατ στην Πειραιώς στην τιμή των 1,15 ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου... και πήρε 1,35 δισεκ. ευρώ στα 4 ευρώ απόρροια και της επιτυχημένης διοίκησης του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα Πειραιώς για να αποδίδουμε και την πραγματικότητα.
Ο Μεγάλου σημείωσε επιτυχία στην Πειραιώς είναι αλήθεια.

Το placement της Πειραιώς αφορούσε το 27% των μετοχών ή 338 εκατ μετοχές που πουλήθηκαν στα 4 ευρώ ή 1,35 δισεκ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς με 6,4 δισεκ. ευρώ κεφάλαια και χρηματιστηριακή αξία 5,2 δισεκ. ευρώ αποτιμάται P/BV 0,82 όταν πριν λίγα χρόνια είχε αποτίμηση 0,20…
Οι προσφορές αυτές που ισχύουν έφθασαν τα 10 δισεκ. (συνολικές 13,5 δισ) που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό (10 δισ 1,35 δισ =7,5 φορές υπερκάλυψη)
Στην βάρδια του ο Ξηρουχάκης λοιπόν έβγαλε 1 δισεκ. ευρώ κέρδος για τα δημόσια ταμεία και αυτό σίγουρα πρέπει να του πιστωθεί ως επιτυχία.
Ο Ξηρουχάκης ως διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν είχε ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την εξουσία, ούτε το νομικό πλαίσιο να αλλάξει το παρελθόν…
Ωστόσο εάν αξιολογήσουμε την επίδοση του Ξηρουχάκη… στην Πειραιώς ήταν εκπληκτικά επιτυχής για ότι έπραξε και όχι για ότι παρέλαβε.
Με το placement η Πειραιώς αυξάνει το free float δηλαδή την διασπορά μετοχών άρα και την εμπορευσιμότητα.
Το 27% της Πειραιώς θα διατεθεί σε ευρεία διασπορά ενώ ο Paulson θα κρατήσει το 18,62% θα παραμείνει ο βασικός μέτοχος της τράπεζας.

Τι επένδυσε το ΤΧΣ στην Πειραιώς 19,68 δισεκ. και πήρε πίσω 1,35 δισ...

Το ΤΧΣ επένδυσε στην Πειραιώς 19,68 δισεκ εκ των οποίων 6,84 δισεκ. σε κεφάλαια και μαζί με τα 3 δισεκ. cocos και 9,84 δισεκ. funding gap το χρηματοδοτικό κενό τραπεζών που έσπασαν σε καλές και κακές.
Θυμίζουμε 7,47 δισεκ. στην Αγροτική τράπεζα που κατέληξε στην Πειραιώς μαζί με τις συναλλαγές όπως Geniki Bank ή Κυπριακές τράπεζες…9,84 δισεκ. funding gap κάλυψη χρηματοδοτικού κενού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης