Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Finance: Ταχεία πρόοδος και προοπτική ανόδου 25% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

Alpha Finance: Ταχεία πρόοδος και προοπτική ανόδου 25% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς
Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τόσο η συνεχιζόμενη  συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, απόρροια του συνεχιζόμενου εξορθολογισμού, όσο και η μείωση των προβλέψεων, μετά τη σημαντική βελτίωση που σημειώνουν οι δείκτες μη  εξυπηρετούμενων δανείων

Σε ανοδική αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα €4,90 από  €3,92 προηγουμένως προχωρά η Alpha Finance, συνεκτιμώντας τις θετικές προοπτικές που  αναπτύσσονται χάρη στη δυναμική τάση των εσόδων (που ωφελείται από το ευνοϊκό μίγμα  καταθέσεων και τη ρευστότητα του ομίλου) και στη διαρκή προσπάθεια του ομίλου να ενισχύσει τα έσοδα που λαμβάνει από προμήθειες.
Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τόσο η συνεχιζόμενη  συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, απόρροια του συνεχιζόμενου εξορθολογισμού, όσο και η μείωση των προβλέψεων, μετά τη σημαντική βελτίωση που σημειώνουν οι δείκτες μη  εξυπηρετούμενων δανείων.  
Πιο συγκεκριμένα, παρόλο που η χρηματιστηριακή υιοθετεί ένα πιο συντηρητικό σενάριο σε σχέση με  τους στόχους της διοίκησης αναφορικά με τη μελλοντική κερδοφορία της τράπεζας, θεωρεί εφικτή τη  διατήρηση ενός διψήφιου ποσοστού απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων έως το 2026, χρονιά κατά  την οποία προβλέπει ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας CET 1 θα αυξηθεί στο 15%  (από 13,2% σήμερα) παρά την αναμενόμενη επιστροφή στη διανομή μερισμάτων ήδη από φέτος.  
Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της τράπεζας κατά 9% κυρίως  λόγω της εκτίμησης για υψηλότερα οργανικά έσοδα. Παραμένει επίσης θετική για τη μετοχή της  Τράπεζα Πειραιώς, δεδομένης αφενός της υψηλής κερδοφορίας που καταγράφει η τράπεζα και  αφετέρου λόγω της ελκυστικής αποτίμησης με την οποία διαπραγματεύεται, με έναν δείκτη τιμής προς  ενσώματη λογιστική αξία 0,7 φορές.
Παράλληλα, οι αναλυτές της Alpha Finance σημειώνουν ότι η  Τράπεζα Πειραιώς είναι κατάλληλα τοποθετημένη προκειμένου να συνεχίσει να παράγει υψηλή  κερδοφορία, χάρη στις θετικές τάσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο, την ευνοϊκή διάρθρωση του  εγχώριου τραπεζικού τομέα καθώς και το υποστηρικτικό περιβάλλον επιτοκίων. 
Αναφορικά με το placement του ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Finance εκτιμά ότι αποτελεί μία θετική εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη επανιδιωτικοποίηση  του ομίλου, ενώ δεν αποκλείει την πλήρη αποεπένδυση του Ταμείου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης