Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Αύξηση κερδών το 2023, περαιτέρω υποχώρηση στα NPEs - Μέρισμα 25% επί των κερδών

Καραβίας (Eurobank): Αύξηση κερδών το 2023, περαιτέρω υποχώρηση στα NPEs - Μέρισμα 25% επί των κερδών
Ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου
Σχετικά Άρθρα
Στο 1,5 δισεκ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα κέρδη προ φόρων της Eurobank το 2023, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου.
Τα 300 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από την Ελληνική Τράπεζα. Σημείωσε μεταξύ άλλων πως το επόμενο καλοκαίρι (μόλις επικυρωθεί η απόκτηση του 55%) η Eurobank θα υποβάλλει δεσμευτική προσφορά όπως προβλέπει το κυπριακό δίκαιο προκειμένου να αποκτήσει υψηλότερο ποσοστό. «Όσο υψηλότερο μερίδιο αποκτήσουμε στην Ελληνική Τράπεζα, τόσο το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τον δείκτη των NPEs, η τράπεζα προβλέπει πως θα υποχωρήσει κάτω από 4% τα επόμενα τρίμηνα κυρίως λόγω της πώλησης χαρτοφυλακίου με «κόκκινα» δάνεια μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων.
Σε αντίθετο κλίμα, η Eurobank μείωσε την εκτιμώμενη πιστωτική επέκταση (1 δισεκ. έναντι 2 δισεκ. ευρώ αρχικά) για το 2023, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στη στεγαστική πίστη αλλά και τα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης