Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με θετική παρέμβαση της Εθνικής και καλούς όρους για τις τράπεζες κλείνει το deal της First Sentier με την ΤΕΝΕΡΓ στα 22,8 ευρώ

Με θετική παρέμβαση της Εθνικής και καλούς όρους για τις τράπεζες κλείνει το deal της First Sentier με την ΤΕΝΕΡΓ στα 22,8 ευρώ
Κλείνει το deal για την Τέρνα Ενεργειακή...
Μετά τη θετική παρέμβαση της Εθνικής Τράπεζας, που είναι συντονίστρια για τις ελληνικές τράπεζες στον δανεισμό της First Sentier, θα κλείσει τελικά το deal για την Τέρνα Ενεργεια (ΤΕΝΕΡΓ) στα 22,8 ευρώ ανά μετοχή (με premium περί το 10%).
Να σημειωθεί πως η Τέρνα Ενεργειακή στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου έτυχε διαπραγμάτευσης στα 20,7 ευρώ, στα υψηλά της ημέρας, με συνολική κεφαλαιοποίηση περίπου 2,4 δισ. ευρώ.
Η Εθνική Τράπεζα ως συντονίστρια του σχεδίου δανεισμού της First Sentier κατάφερε δύο αξιοσημείωτες εξασφαλίσεις για τις ελληνικές τράπεζες, που δανείσουν με 800 εκατ. - 1 δισ. ευρώ τη First Sentier:

1. Η Εθνική διασφάλισε το ύψος του συνολικού δανεισμού να είναι ανάλογο με την ίδια συμμετοχή της First Sentier, ώστε να μειωθεί το πιστωτικό ρίσκο.
2. Το επιτόκιο διαμορφώνεται μεταξύ 5,5% -5,8%, που θεωρείται άκρως ρεαλιστικό όταν το Euribor τριών μηνών είναι 3,41%...

Εάν υποθέσουμε ότι το deal θα κινηθεί στο 1,8 δισ. ευρώ, το 50% αυτών, δηλαδή περίπου 900 εκατ. ευρώ, θα είναι δανεισμός από τις ελληνικές τράπεζες και τα υπόλοιπα ίδια συμμετοχή.
Η πώληση της Τέρνα Ενεργειακή για τον βασικό μέτοχό της Γιώργο Περιστέρη αποτελεί μια θετική εξέλιξη, αφού αντιμετωπίζεται έτσι ο μεγάλος τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου και ταυτόχρονα απελευθερώνονται κεφαλαιακές δυνάμεις για τη ΓΕΚ Τέρνα, η οποία αναμένεται να ισχυροποιηθεί και σε επίπεδο έργων και σε επίπεδο χρηματιστηριακής αγοράς.
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να χάνει ένα καλό asset, την Τέρνα Ενεργειακή, αλλά εξασφαλίζει καλύτερους όρους για το μέλλον της ΓΕΚ Τέρνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης