Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Τα μεγέθη της τράπεζας δικαιολογούν τη διανομή μερίσματος – Θετικά αποτελέσματα στα NPEs

Καραβίας (Eurobank): Τα μεγέθη της τράπεζας δικαιολογούν τη διανομή μερίσματος – Θετικά αποτελέσματα στα NPEs
Τί δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας
Τα δυνατά μεγέθη της Eurobank δικαιολογούν τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη του τρέχοντος έτους, δήλωσε -κατά τη διάρκεια του call σε τραπεζικούς αναλυτές- στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.
Βέβαια, υπογραμμίστηκε ότι η απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του 2023, όταν η εικόνα για την πορεία ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι πιο ξεκάθαρη, ενώ παράλληλα η συζήτηση με τον SSM για τη διανομή μερίσματος, είναι διαρκής.
Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPEs), ανέφερε ότι δεν σημειώθηκαν αξιοσημείωτες καθυστερήσεις και «τα αποτελέσματα είναι καλύτερη των αρχικών προσδοκιών», ενώ δεν προκύπτει για το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο για τα δάνεια που έχουν δώσει οι δύο θυγατρικές, σε Βουλγαρία και Κύπρο.
Παρόλα αυτά, από την ανάλυση της τράπεζας προέκυψε ότι το πιο ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο είναι τα στεγαστικά που έχουν δοθεί στην Ελλάδα.
Τέλος, αναφέρεται ότι αν και η Eurobank έχει ολοκληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις της στις εκδόσεις MREL παρακολουθεί τις αγορές και όταν βρεθεί ευκαιρία το θα προχωρήσει με στόχο να καλύψει τις ανάγκες του 2023. Η έκδοση αναμένεται να είναι μικρότερη σε σχέση με αυτή που υλοποίησε η τράπεζα το καλοκαίρι του 2022. Τα στελέχη της τράπεζας δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο έκδοσης Tier II.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης