Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκλειστικό: Χάος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Απειλές παραιτήσεων και κατηγορίες κατά Λαζαράκου για έκνομες πρακτικές

Αποκλειστικό: Χάος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Απειλές παραιτήσεων και κατηγορίες κατά Λαζαράκου για έκνομες πρακτικές
Όλο το παρασκήνιο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και των όσων προηγήθηκαν
Σχετικά Άρθρα
Πρωτοφανή φαινόμενα διαδραματίστηκαν στη σημερινή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, συνεδρίαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο διαλύθηκε εν μέσω αντεγκλήσεων μεταξύ των μελών του με την Πρόεδρο Βασιλική Λαζαράκου να βρίσκεται στο στόχαστρο για παραποίηση πρακτικών, διοικητικές αυθαιρεσίες και έκνομες πρακτικές και τη συνεδρίαση να διαλύεται.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews τουλάχιστον τρία μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσαν την κα Βασιλική Λαζαράκου ότι προτίθενται να επισκεφτούν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους καθώς με τις πρακτικές που ακολουθεί είναι απολύτως εκτεθειμένοι αφού παραβιάζονται σωρεία διατάξεων της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία τη Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιπαράθεση μελών του ΔΣ με την κα Λαζαράκου υποβόσκει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες καθώς με επιστολές τους της έχουν επισημάνει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορεί να αυθαιρετεί παραποιώντας αποφάσεις του ΔΣ και αλλάζοντας τα πρακτικά.
Μάλιστα είναι τέτοια η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής που κάποια από αυτά εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας αναφοράς στην ESMA την Ευρωπαϊκή Αρχή των Κεφαλαιαγορών η οποία μπορεί να μην αποτελεί εποπτική αρχή, διαθέτει ωστόσο αυτό που στο ευρωπαϊκό δίκαιο ονομάζεται droit de regard δηλαδή τρόπον τινά, δικαίωμα επίβλεψης.

Αμέτοχη η... πρόεδρος

Η σημερινή συνεδρίαση αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς σε δύο θέματα κρίσιμα η Πρόεδρος επιχείρησε πρώτον να δημιουργήσει τετελεσμένα για ίδιον όφελος και δεύτερον επειδή υπήρχε ισοψηφία να δηλώσει αμέτοχη ψηφίζοντας … αποχή!!!.
Δηλαδή στο δεύτερο θέμα σταμάτησε να … προεδρεύει αποποιούμενη της θέσης της.
Σε κάθε περίπτωση τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν έχουν προηγούμενο και κάνουν πολλούς να νοσταλγούν την περίοδο του απίθανου Προέδρου Χαράλαμπου Γκότση.
Είναι δε προφανές ότι η άρση εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ΔΣ προς το πρόσωπο της Προέδρου (από μέλη τα οποία δεν συμφωνούν μεταξύ τους κατά τη λήψη αποφάσεων) καταδεικνύει ότι πλέον ο πολιτικός χρόνος της κας Λαζαράκου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει λήξει.
Το ερώτημα είναι πλέον πως θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη των μελών του ΔΣ που εκπροσωπούν τους φορείς της Κεφαλαιαγοράς αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών ή αν θα επιλέξει η ίδια διατηρώντας έστω και ίχνη αξιοπρέπειας να αποχωρήσει.

Το ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεχίζεται.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης