Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Στουρνάρας (ΤτΕ) βάζει σκόπιμα τρικλοποδιές στην Παγκρήτια ενώ κάνει τα στραβά μάτια για τα ατοπήματα του στην Attica bank

Ο Στουρνάρας (ΤτΕ) βάζει σκόπιμα τρικλοποδιές στην Παγκρήτια ενώ κάνει τα στραβά μάτια για τα ατοπήματα του στην Attica bank
Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος φέρνει εμπόδια στον Μιχάλη Σάλλα;
Σχετικά Άρθρα

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και οι αρμόδιες διευθύνσεις τραπεζικής εποπτείας, προσπαθούν με προσκόμματα και πάσης φύσεως δικαιολογίες… να μπλοκάρουν την προσπάθεια ανάκαμψης της Παγκρήτιας τράπεζας και πιο συγκεκριμένα δημιουργώντας προσκόμματα στον Μιχάλη Σάλλα τον πρώην πρόεδρο της Πειραιώς και νυν βασικό μέτοχο της Παγκρήτιας…
Την ίδια στιγμή όμως και ενώ ο Μιχάλης Σάλλας προετοιμάζει την αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ και την ενσωμάτωση της HSBC Ελλάδος… ο Στουρνάρας και οι αρμόδιες διευθύνσεις… σκόπιμα καθυστερούν να παράσχουν κρίσιμες πληροφορίες στην Παγκρήτια, δεν έδωσαν το fit and proper την πιστοποίηση καταλληλότητας στον Γιώργο Σάλλα τον υιό του Μιχάλη Σάλλα με επιχειρήματα που ανήκουν στην κατηγορία του ανέκδοτου.

Το bankingnews θα γράψει, ως συνήθως αυτά που ισχύουν.

Προφανώς και η Παγκρήτια χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου 100 εκατ ίσως να χρειάζεται και μεγαλύτερη π.χ. 150 με 200 εκατ αλλά τα 100 εκατ καλύπτουν πλήρως τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Η Παγκρήτια διαθέτει 105 εκατ κεφάλαια αλλά και 1 δισεκ. NPEs και δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων με προβλέψεις 34%, το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλό.
Π.χ. εάν αυτός ο συντελεστής ήταν στο 70% η Παγκρήτια θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει άλλα 300 εκατ προβλέψεις…
Από τα κεφάλαια 105 εκατ θα πρέπει να προσθέσουμε 15 εκατ υβριδικό κεφάλαιο και 33 εκατ ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης.
Επίσης η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση ανέρχεται σε 65,69 εκατ και 744 εκατ ρευστότητα από την ΕΚΤ.


Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 10,47% και προφανώς πρέπει να αυξηθεί και προφανώς για τον λόγο αυτό υλοποιείται και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…
Η ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 100 εκατ είναι αυταπόδεικτη αλλά ο Μιχάλης Σάλλας και η διοίκηση της τράπεζας μεριμνούν ώστε να υλοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2022.

Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος φέρνει εμπόδια στον Μιχάλη Σάλλα;

Η κίνηση των αρμόδιων υπηρεσιών της ΤτΕ να μην δώσει την έγκριση καταλληλότητας στον Γιώργο Σάλλα τον υιό του Μιχάλη Σάλλα θεωρούμε ότι δεν σχετίζεται με την καταλληλότητα του… Γιώργου Σάλλα…
Υπάρχει μια ακατανόητη εμμονή του Στουρνάρα με τον Σάλλα η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί.
Η Παγκρήτια αναζητάει λύσεις βιώσιμες και ο Σάλλας έχει καταθέσει ένα πολύ εμπεριστατωμένο σχέδιο ανάκαμψης.
Ο Στουρνάρας λοιπόν αντί να θέτει προσκόμματα στον Σάλλα ας απαντήσει πως επέτρεψε το οικονομικό σκάνδαλο της Attica bank όπου η διοίκηση Πανταλάκη έκρυβε ζημία άνω των 650 εκατ και η ΤτΕ είτε έκανε τα στραβά μάτια, είτε ξεγελάστηκε και στις δύο περιπτώσεις η ευθύνη των αρμοδίων οργάνων της ΤτΕ είναι τεράστια…

Τα ερωτήματα είναι πολλά…

Ο Σάλλας δεν έκρυψε προβλήματα, προσπαθεί να βρει λύσεις για την Παγκρήτια.
Ο Πανταλάκης απέκρυψε τα προβλήματα… το πώς κατέφερε να κρύψει ζημία 650 εκατ από την ΤτΕ… είναι πρωτοφανές.
Η άποψη του bankingnews είναι ότι ο Στουρνάρας ήξερε τα πάντα για την Attica bank και απλά συγκάλυψε το πρόβλημα… άπαξ και είχε μεσολαβήσει ώστε να αναλάβει την διοίκηση της Attica bank ο Πανταλάκης.
Τον στήριξε όταν είχε στοχοποιηθεί ο Πανταλάκης και τελικά… η κρυφή ζημία ήταν 650 εκατ.

Το διακύβευμα

Εάν ο Στουρνάρας δεν θέλει τον Σάλλα να βγει να δηλώσει τους λόγους, όχι σε μικρότητες και σε στρατηγικές που δεν συνάδουν σε ένα θεσμό όπως της ΤτΕ.
Εν συνεχεία να μας πει ο Στουρνάρας εάν δεν του αρέσουν οι λύσεις Σάλλα, που είναι η καθαρή λύση, να μας πει ποιο είναι το επόμενο επεισόδιο στην Παγκρήτια τράπεζα.
Τα παιχνίδια και οι τακτικισμοί βλάπτουν την Παγκρήτια, δημιουργούν σκηνικό ανασφάλειας και το χειρότερο… βλάπτουν το τραπεζικό σύστημα….
Δεν μπορεί να συνεχιστεί το θέατρο σκιών που παίζει η ΤτΕ στην Παγκρήτια.
Επίσης πληροφορούμαστε ότι με δάκτυλο της ΤτΕ καταγράφονται σκόπιμες καθυστερήσεις και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις σχετικές εγκρίσεις των ενημερωτικών δελτίων κ.α.

Το παιχνίδι αυτό πρέπει να τελειώσει, ο Στουρνάρας δεν μπορεί να παίζει προσωπικά παιχνίδια, να στοχοποιεί τον Σάλλα και να ζημιώνει την Παγκρήτια τράπεζα.
Εάν θέλει να μπλοκάρει όλο τον σχεδιασμό με την αύξηση και την HSBC να βγει να το δηλώσει... όχι άλλα παιχνίδια...

Προφανώς και το bankingnews γράφει πολύ λιγότερα από αυτά που γνωρίζει...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης