Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο 1 ευρώ η Alpha bank με P/BV 0,41 από 0,34 – Μειώθηκαν τα NPEs στο 8%... αστειότητες τα σενάρια περί Ολλανδών

Στο 1 ευρώ η Alpha bank με P/BV 0,41 από 0,34 – Μειώθηκαν τα NPEs στο 8%... αστειότητες τα σενάρια περί Ολλανδών
Θεωρούμε την μετοχή της Alpha bank ως την τράπεζα με upside με ανοδικά περιθώρια μεγαλύτερα του μέσου όρου της τραπεζικής αγοράς - Όμως εάν υπάρξει δυνατή διόρθωση… η μετοχή θα πιεστεί πολύ καθώς διάσπαση των 0,80 ευρώ θα φέρει τα 0,74 και ακολούθως τα 0,66 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Η Alpha bank στις 2 Αυγούστου 2022 θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α΄ 6μήνου 2022 και αναμένεται να εμφανίσει παραπλήσιες επιδόσεις με το α΄ τρίμηνο στα 125 εκατ ευρώ.
Με τα κεφάλαια σταθερά πάνω από 5,6 δισεκ. και με νέα εξέλιξη την μείωση του NPEs ratio στο 8% από 13% λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής εξυγίανσης… η Alpha bank είναι η 3η τράπεζα που εντάσσεται στο club των τραπεζών με μονοψήφιο ποσοστό προβληματικών ανοιγμάτων.
Κάποτε είχε NPEs στο 45% για να υποχωρήσει με μεθοδικές κινήσεις στο 8%.
Η Alpha bank για την χρήση 2022 δεν θα διανείμει μερίσματα και υπάρχουν ερωτηματικά για το τι θα συμβεί και το 2023 παρά την κερδοφορία…

Τι συμβαίνει με την αποτίμηση και την μετοχή;

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Alpha bank διαμορφώνεται στα 1,92 δισεκ. ευρώ ή 0,82 ευρώ που μεταφράζεται σε τιμή προς λογιστική αξία P/BV 0,34.
Το bankingnews έχει αναφέρει ότι η δίκαιη τιμή της Alpha bank είναι στο 1 ευρώ ή τιμή προς λογιστική αξία 0,41.
Αν και στο ορατό μέλλον θα μπορούσαμε να δούμε την μετοχή της Alpha bank και πολύ χαμηλότερα ο μεσοπρόθεσμος στόχος για την μετοχή είναι το 1 ευρώ.
Θεωρούσαμε και το είχαμε αναφέρει ότι τιμές στα 1,45 ευρώ ήταν αδικαιολόγητες και υπερφίαλες.

Υπάρχουν ξένοι που τοποθετούνται; - Αστειότητες τα περί... ολλανδών 

Ορισμένοι ξένοι και δεν αναφερόμαστε στο Capital Group που ήδη ελέγχει το 4,9% των μετοχών προβαίνουν σε σποραδικές τοποθετήσεις στα χαμηλά.
Όμως οι αναφορές από ορισμένους ότι επενδύει κεφάλαια η Reggeborgh από την Ολλανδία είναι παντελώς ανυπόστατα και αβάσιμα.
Το family office Reggeborgh δεν αυξάνει καμία θέση στην Alpha bank και αυτό είναι 100% διασταυρωμένο.
Επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος μεγάλος επενδυτής, ο μεγαλύτερος με ποσοστό 9% είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Capital με ποσοστό 4,9% και λιγότερα ποσοστά Blackrock και Fidelity.
Γενικώς οι περισσότεροι μεγάλοι… επενδυτές στην Alpha bank έχουν ποσοστά μεταξύ 1,4% με 2,2%.

Τα αποτελέσματα α΄ 6μήνου της Alpha bank θα είναι ενθαρρυντικά.
Η μετοχή αξίζει για 1 ευρώ αλλά προειδοποιούμε ότι πριν φθάσει στο 1 ευρώ θα μπορούσε να γράψει και πολύ χαμηλότερες τιμές.
Το bankingnews έχει προειδοποιήσει ότι η Eurobank θα μπορούσε να δει… σε ένα πολύ δυσμενές σενάριο τα 0,55 ευρώ από 0,8350 ευρώ της τρέχουσας περιόδου…
Η αναφορά γίνεται για παραλληλισμό…
Θεωρούμε την μετοχή της Alpha bank ως την τράπεζα με upside με ανοδικά περιθώρια μεγαλύτερα του μέσου όρου της τραπεζικής αγοράς.
Όμως εάν υπάρξει δυνατή διόρθωση… η μετοχή θα πιεστεί πολύ καθώς διάσπαση των 0,80 ευρώ θα φέρει τα 0,74 και ακολούθως τα 0,66 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης