Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σχεδόν 300 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια της Παγκρήτιας, με δείκτη 18,5% - Ξεκινάει η ΑΜΚ τον Σεπτέμβριο

Σχεδόν 300 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια της Παγκρήτιας, με δείκτη 18,5% - Ξεκινάει η ΑΜΚ τον Σεπτέμβριο
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Παγκρήτιας θα διαμορφωθεί πάνω από 18,5%

Σχεδόν 300 εκατ. ευρώ από 84,6 εκατ. θα ανέλθουν τα κεφάλαια της Παγκρήτιας Τράπεζας μετά από δύο σημαντικές στρατηγικές κινήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας θα διαμορφωθεί πάνω από 18,5% κατατάσσοντας την τράπεζα ως μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ελλάδα.

Οι στρατηγικές κινήσεις 

Πρώτον, η αύξηση κεφαλαίου ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα ξεκινήσει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.
Το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αρχές Αυγούστου 2022.
Δεύτερον, από την εξαγορά της HSBC και το αρνητικό goodwill που θα προκύψει, περίπου 100-110 εκατ. ευρώ θα προστεθούν στα κεφάλαια της Παγκρήτιας Τράπεζας.
Με περίπου 2,5 δισ. ενεργητικό χωρίς την HSBC και με 300 εκατ. κεφάλαια, χωρίς καμία ουσιώδη επιβάρυνση από νέα NPEs, αφού η HSBC είχε καθαρό ισολογισμό, η Παγκρήτια Τράπεζα θα καταστεί ένας νέος τραπεζικός πόλος που θα φέρει τη σφραγίδα του Μιχάλη Σάλλα, εκ των ικανότερων Ελλήνων τραπεζιτών.

Κατηγορηματική διάψευση από τον Μιχάλη Σάλλα: Κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν είναι δεσμευμένο

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για δέσμευση περιουσιακών του στοιχείων, προχώρησε ο πρόεδρος της Lyktos Group, Μιχάλης Σάλλας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, «κατηγορηματικά διαψεύδεται από τον Πρόεδρο της Lyktos Group κ. Μιχάλη Σάλλα, το σημερινό δημοσίευμα του site RADAR (radar.gr) υπό τον τίτλo: «Χτύπησε την πόρτα» των Μπακοκαυμενάκηδων ο Μ. Σάλλας που αναζητεί επενδυτές για την Παγκρήτια! Δεν έχουν ακόμη αποδεσμευθεί 36 εκατ. ευρώ της περιουσίας του!».
O
κ. Μιχάλης Σάλλας δηλώνει ότι δεν υφίσταται καμία δέσμευση περιουσιακών του στοιχείων και διαψεύδει το σύνολο του δημοσιεύματος ως αναληθές και κατασκευασμένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης