Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εμπλοκή στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank - Οι εξωφρενικές ζημιές «παγώνουν» το Ellington, πιθανόν να καταλήξει στην Alpha

Εμπλοκή στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank - Οι εξωφρενικές ζημιές «παγώνουν» το Ellington, πιθανόν να καταλήξει στην Alpha
Σοβαρότατη εμπλοκή με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank
Σχετικά Άρθρα

Σοβαρότατη εμπλοκή με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης αλλά και ιδιωτικοποίησης της Attica Bank έχει ανακύψει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, οι τελικές ζημιές από την αξιολόγηση των τριών τιτλοποιήσεων NPEs της Attica Bank από τον καναδικό οίκο DBRS, καταλήγουν σε ένα σοκαριστικό συμπέρασμα.
Οι ζημιές από τις τρεις τιτλοποιήσεις ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ, υποχρεώνοντας σε ριζική ανατροπή των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης.

Το αρχικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank περιελάμβανε τρία στάδια:

α) αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ. που υλοποιήθηκε

β) αύξηση κεφαλαίου 365 εκατ. που είναι να υλοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2022

γ) αύξηση κεφαλαίου 150 εκατ. που είναι να υλοποιηθεί Μάρτιο - Απρίλιο 2023

Ο σχεδιασμός αυτός έχει πλήρως ανατραπεί, γιατί οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες των αρχικών εκτιμήσεων, εξέλιξη που αιφνιδίασε την Ellington, η οποία φαίνεται να ανακρούει πρύμναν.
Το αμερικανικό fund φαίνεται να χάνει το ενδιαφέρον του για την Attica Bank, και αν αυτό τελικώς συμβεί γιατί πραγματοποιούνται έντονες παρασκηνιακές διεργασίες, οι επιλογές είναι είτε να βρεθεί άλλος επενδυτής πχ. Bain Capital, είτε να πωληθεί σε μία μεγάλη συστημική τράπεζα, όπως η Alpha Bank, με βάση κάποιες ανεπίσημες πηγές.
Όπως καθίσταται αντιληπτό είναι αδιανόητο να καλύψει τα μαύρη τρύπα της Attica Bank μόνο του το ΤΧΣ, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, καθώς το συνολικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών της Attica  να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ, εξέλιξη πρωτοφανής και καταστροφική.

Υποσημείωση: Το bankingnews έχει προειδοποιήσει έγκαιρα και έγκρυα για όλα τα ζοφερά σενάρια στην Attica Bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης