Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γεμάτο μετρητά το ταμείο της Phoenix Vega Mezz – Εγκρίθηκε η διανομή 18 εκατ. ευρώ στους μετόχους

Γεμάτο μετρητά το ταμείο της Phoenix Vega Mezz – Εγκρίθηκε η διανομή 18 εκατ. ευρώ στους μετόχους
Στο τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να γίνει η διανομή των μετρητών στους μετόχους.

Αυξάνονται τα μετρητά στο ταμείο της Phoenix Vega Mezz σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν γενική συνέλευση της εταιρείας στις 13 Ιουλίου 2022.
Η διοίκηση ανέφερε πως μέχρι το τέλος Μαΐου είχε εισπράξει 13,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται πως η εταιρεία σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 4 Μαΐου είχε αναφέρει πως μέχρι το τέλος του 2021 είχε ταμειακά διαθέσιμα 8,5 εκατ. ευρώ ενώ μετά την 31η Δεκεμβρίου είχε εισπράξει επιπλέον κουπόνια ύψους 7,4 εκατ. ευρώ.

Από όσα ειπώθηκαν επομένως προκύπτει πως σε σύντομο διάστημα απέκτησε άλλα 6,3 εκατ. ευρώ που της έδωσαν τη δυνατότητα να αποφασίσει χθες επιστροφή κεφαλαίου 18 εκατ. ευρώ ή 0,0144 ευρώ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η επιστροφή θα λάβει χώρα στο τέταρτο τρίμηνο και αφού πρώτα λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.
Σημειώνεται πως με βάση την τιμή της μετοχής, η απόδοση ξεπερνά το 25%.

Όπως ειπώθηκε η εταιρεία διαθέτει παραπάνω μετρητά από αυτά που χρειάζεται ακόμα και για τα τρία επόμενα έτη και λαμβάνοντας υπόψη τα μετρητά που είχε στο τέλος Μαΐου, εισηγήθηκε την επιστροφή.
Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 65,80% του μετοχικού κεφαλαίου και ήταν η πρώτη γενική συνέλευση αφού η εταιρεία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2021.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει το 27%, η Paulson & Co το 19%, το Helikon 6%, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης το 6%, ενώ νομικά πρόσωπα κατέχουν το 28% και ιδιώτες το 14%.

Υπενθυμίζεται πως κύρια δραστηριότητα είναι η κατοχή 65% ομολογιών εξοφλητικής προτεραιότητας Σειράς Β2 και 45% ομολογιών εξοφλητικής προτεραιότητας Γ2
Η διοίκηση ανέφερε πως το 2021 χαρακτηρίστηκε από σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά η πανδημία συνέχισε να προσφέρει αβεβαιότητα.
Στις 31.12.21 η αξία των ομολογιών ήταν στα 59 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 69 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης