Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Centeno (Πορτογαλία) - Economist: Η αύξηση των επιτοκίων ενέχει και κινδύνους

Centeno (Πορτογαλία) - Economist: Η αύξηση των επιτοκίων ενέχει και κινδύνους
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας απέδειξε την ανθεκτικότητά του κατά την πανδημία, όμως τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει, είπε ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας
Σχετικά Άρθρα

Για ένα περιβάλλον με ανατροπές, εξαιτίας της πανδημίας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας Mario Centeno‭, τονίζοντας πως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους είναι να ξεπεράσουμε τον υψηλό ‬πληθωρισμό.
Όπως ανέφερε ο κ. Centeno, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας απέδειξε την ανθεκτικότητά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διατηρήθηκε η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όμως -σύμφωνα με τον ίδιο-τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει. «Πρέπει να δράσουμε σταδιακά, με ευελιξία και να διευρύνουμε την εργαλειοθήκη μας. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι έγινε την άνοιξη του 2020, όταν λειτουργήσαμε με ένα πνεύμα συντονισμού». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση των επιτοκίων, κάτι το οποίο -όπως είπε- ενέχει και κινδύνους, επισημαίνοντας πως η πολιτική της Fed είναι διαφορετική γιατί και η πραγματικότητα στην Ευρώπη είναι διαφορετική συγκριτικά με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης