Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ) - Economist: Χρειάζεται βελτίωση της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης

Στουρνάρας (ΤτΕ) - Economist: Χρειάζεται βελτίωση της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης
Στο νέο μέσο για την άμβλυνση των επεισοδίων κατακερματισμού της νομισματικής πολιτικής που μελετά η ΕΚΤ, αναφέρθηκε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας
Σχετικά Άρθρα

Για ένα πολύ απαιτητικό διεθνές περιβάλλον για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής έκανε λόγο μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ‭Γιάννης Στουρνάρας‬, προσθέτοντας πως την ώρα που είχαμε καταφέρει να πάρουμε ανάσα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, δεχθήκαμε το «πλήγμα» από μια σειρά αρνητικών κλυδωνισμών.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρωζώνη, γεγονός που καθιστά αναγκαία την εξομάλυνση της νομισματικής μας πολιτικής.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμανε ότι εξετάζεται ένα νέο μέσο για την άμβλυνση των επεισοδίων κατακερματισμού, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ευελιξία στον τρόπο επανεπένδυσης των ομολόγων που λήγουν στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ΡΕΡΡ.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, στόχος είναι ο πληθωρισμός να επιστρέψει μεσοπρόθεσμα στο στόχο του 2% και για αυτό χρειάζεται βελτίωση της αρχιτεκτονικής της ζώνης του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης