Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Άκης Μπης (Intrum Investments): Ποιοι παράγοντες διασφαλίζουν την ομαλή υλοποίηση του «Ηρακλή»

Άκης Μπης (Intrum Investments): Ποιοι παράγοντες διασφαλίζουν την ομαλή υλοποίηση του «Ηρακλή»
H Ιntrum ως επενδυτής θα εξετάσει όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται

H ενεργοποίηση της δευτερογενούς αγοράς δανείων σε συνδυασμό με την εισροή νέων επενδυτικών κεφαλαίων αναμένεται να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά, διασφαλίζοντας την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος Ηρακλής, εκτίμησε ο κ. Ακης Μπης, Managing Director της Intrum Investments Greece.
Ο κ. Μπης, μιλώντας στο διεθνές DDC Conference, NPL Management Greece 2022, επισήμανε ότι θα συνεχιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την εγχώρια δευτερογενή αγορά απαιτήσεων και η Ιntrum ως επενδυτής θα εξετάσει όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
Τόνισε δε, ότι είναι ικανοποιητικές οι αποδόσεις που έχει η Ιntrum Investments, τόσο για τα ιδιόκτητα χαρτοφυλάκια της όσο και για τις επενδύσεις στις συναλλαγές τιτλοποίησης του «Ηρακλή».
«Τα ιδιόκτητα χαρτοφυλάκια αποδίδουν συλλογικά με υψηλές αποδόσεις ενώ τα κουπόνια των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine) και για τις έξι συναλλαγές τιτλοποίησης (Phoenix, Vega I, Vega II, Vega III, Sunrise I και Sunrise II) έχουν πληρωθεί με επιτυχία».
Παρά το γεγονός ότι καταγράφονται οι επιπτώσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο από την ενεργειακό κόστος, τον υψηλό πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία, «οι επενδύσεις μας έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα στην απόδοσή τους, κάτι που σημαίνει ότι κάναμε τις σωστές επενδύσεις την κατάλληλη στιγμή και εφαρμόζουμε τη σωστή στρατηγική διαχείρισης, επισήμανε ο κ. Μπης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης