Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φατσέα (Intrum Hellas): Πως θα επωφεληθούν οι δανειολήπτες από τις λύσεις για τα NPLs

Φατσέα (Intrum Hellas): Πως θα επωφεληθούν οι δανειολήπτες από τις λύσεις για τα NPLs
Η τεχνογνωσία των διαχειριστών απαιτήσεων και τα εργαλεία που παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο

Η τεχνογνωσία των διαχειριστών απαιτήσεων και τα εργαλεία που παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε συνδυασμό με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που είναι διαθέσιμοι για τις επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να επωφεληθούν από βιώσιμες λύσεις που θα τους επιτρέψουν να εξυπηρετήσουν εκ νέου τις οφειλές τους, τόνισε η Αλεξάνδρα Φατσέα, General Manager, Retail, SB & Agri Recovery της Ιntrum Hellas, στο διεθνές DDC Conference, NPL Management Greece 2022.
Σήμερα, είμαστε όλοι πιο έτοιμοι από ποτέ να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, είπε η κυρία Φατσέα, και αναφέρθηκε στην θετική αντιμετώπιση από πλευράς οφειλετών, την ικανότητα των servicers να διαχειριστούν και τις πιο σύνθετες περιπτώσεις, το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και κυρίως το νόμο Δεύτερης Ευκαιρίας, τις βελτιωμένες δικαστικές διαδικασίες, ακόμη και την ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων.
Εμφαση έδωσε επίσης στους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις, εθνικούς και ευρωπαϊκούς και κυρίως το ΕΣΠΑ. Στην Intrum, βοηθούμε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν με στόχο, όχι μόνο την αναδιάρθρωση του χρέους τους αλλά την επαναφορά τους σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, επισήμανε η κυρία Φατσέα. Παίρνουμε πολύ σοβαρά τον ρόλο μας, στην ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομίας και την προστασία των κοινωνικά ευαίσθητων συμπολιτών μας, πρόσθεσε.
Αναφορικά με τις μακροοικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στα δανειακά χαρτοφυλάκια, υπογράμμισε την ετοιμότητα των servicers. «Eμείς στην Intrum ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στις πιέσεις που προκάλεσε η πανδημία, με αποτελεσματικές λύσεις στήριξης των οφειλετών, και είμαστε έτοιμοι και τώρα εάν χρειαστεί. Ωστόσο διατηρούμε αισιοδοξία για το ύψος της επίπτωσης, κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας της οικονομίας και της καλής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με τις ρυθμίσεις οφειλών», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φατσέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->