Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Η Διοίκηση της ΕΤΕ απαιτεί τροποποίηση του Κανονισμού της Εργασίας - Ακάρπη η 1η συνάντηση

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Η Διοίκηση της ΕΤΕ απαιτεί τροποποίηση του Κανονισμού της Εργασίας - Ακάρπη η 1η συνάντηση
 "H Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε σαφές στο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ ότι παράλληλα με τη διαπραγμάτευση για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, θα διεξαχθεί διάλογος για αλλαγές στον Κανονισμό Εργασίας, προκειμένου να επέλθει συμφωνία και για τα δύο αυτά θεσμικά κείμενα", αναφέρει ο Αθ. Κώτσιος 
Στις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, μετά την 1η άκαρπη συνάντηση του Προδρείου ΣΥΕΤΕ με την Διοίκηση της ΕΤΕ, αναφέρεται ο Αθανάσιος Κώτσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Μέλος του Αντιπροσωπευτικού Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, του ΣΥΕΤΕ, σημειώνοντας ότι η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για να υπογράψει την νέα 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση απαιτεί τροποποίηση του Κανονισμού της Εργασίας.
Όπως αναφέρει ο κ. Κώτσιος σε ανακοίνωσή του, "πραγματοποιήθηκε τις 11/5/22 η πρώτη συνάντηση του Προεδρείου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με κλιμάκιο της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με σκοπό την υπογραφή της νέας 3ετής Επιχειρησιακής Σύμβασης.
Το διαπραγματευτικό πλαίσιο με το οποίο προσήλθε στην 1η συνάντηση για την υπογραφή της νέας Επιχείρησης Σύμβασης το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, συμφωνήθηκε και ψηφίστηκε μόνο από τις 2 συνεργαζόμενες παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ και το απέρριψαν οι υπόλοιπες 4 παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΕΤΕ.
Σχετικά με το διαπραγματευτικό πλαίσιο που κατέθεσαν οι Συνεργαζόμενες Παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε σαφές στο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ ότι παράλληλα με τη διαπραγμάτευση για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, θα διεξαχθεί διάλογος για αλλαγές στον Κανονισμό Εργασίας, προκειμένου να επέλθει συμφωνία και για τα δύο αυτά θεσμικά κείμενα.
Αυτό είναι αντεργατικό και αφήνει ακάλυπτους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα στο έλεος της Εργοδοσίας.
Ο Κανονισμός Εργασίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδέεται με τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης ή να μπαίνει σαν προαπαιτούμενο.
Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είναι ο θεσμικός συνομιλητής της Διοίκησης για όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους".
"Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ οφείλει να προστατεύσει τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας και να μην αποδεχθεί καμία συζήτηση για τροποποίηση του Κανονισμού της Εργασίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης", καταλήγει ο κ. Κώτσιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης