Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Συνδικαλιστές που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση δεν είναι συνδικαλιστές

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Συνδικαλιστές που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση δεν είναι συνδικαλιστές
"Δεν θέλουν να έχει ενεργή συνδικαλιστική δράση η παράταξη που σπάει την απραξία τους στην αντιμετώπιση των εργασιακών μας προβλημάτων", αναφέρει ο Αθ. Κώτσιος

"Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας προσωπικής στοχοποίησης του επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ», αλλά και της ίδιας της Παράταξης με χονδροειδή ψεύδη, με τη λάσπη στον ανεμιστήρα και με μεθόδους που θυμίζουν μαύρες εποχές άλλων δεκαετιών για την συνδικαλιστική ελευθερία και τη δημοκρατία", τονίζει ο Αθ. Κώτσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Μέλος του ΣΥΕΤΕ.
Όπως αναφέρει ο κ. Κώτσιος, "αυτό γίνεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων στον ΣΥΕΤΕ που έχουν κάνει μια «ανίερη» συμμαχία και θέλουν να μετατρέψουν τον ιστορικό Σύλλογο σε συνδικαλιστική «παράγκα» που εξυπηρετεί τα προσωπικά τους συμφέροντα και μόνο. Αυτό άλλωστε δικαιολογεί την λυσσαλέα εμπάθεια που δείχνουν.
Δεν θέλουν να έχει ενεργή συνδικαλιστική δράση η παράταξη που σπάει την απραξία τους στην αντιμετώπιση των εργασιακών μας προβλημάτων".

Συνδικαλιστές που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση δεν είναι συνδικαλιστές

Ο κ. Κώτσιος τονίζει πως "το θέμα είναι ότι το Προεδρείο δεν θέλει καμία φωνή που να σπάει την αφωνία τους απέναντι στη Διοίκηση".
"Με ανοχή των παρατάξεων της ΔΑΣ και της ΕΝΙΑΙΑΣ τις οποίες καλούμε να πάρουν δημόσια θέση κατά των καταχρηστικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών. Σε διαφορετική περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη και τη συμμετοχή τους στο μη αναλογικό - μη αντιπροσωπευτικό προεδρείο του ΣΥΕΤΕ από το οποίο έχουν αποκλειστεί μεθοδευμένα η δική μας παράταξη και η Πρόταση Προοπτικής, θα αποτελούν συνειδητά τον φερετζέ των ΔΗΣΥΕ - ΔΑΚΕ και θα ξεπλένουν απλά πολιτικά όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Μακάρι βέβαια την ενέργεια που σπαταλούν προς αυτή την κατεύθυνση να την σπαταλούσαν για να προστατεύσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα που τελευταία είναι σε πλήρη αποδιάρθρωση, με τους συναδέλφους σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
Όμως το θέμα δεν είναι απλά προσωπικό. Είναι κυρίως πολιτικό. Αφορά στην ανανεωτική κίνηση «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ», στις θέσεις του και στη δυναμική του.
Συνδικαλιστές που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση δεν είναι συνδικαλιστές.
Το θέμα είναι ότι δεν θέλουν καμία φωνή που να σπάει την αφωνία τους απέναντι στη Διοίκηση.
Δεν θέλουν να έχει ενεργή συνδικαλιστική δράση η παράταξη που σπάει την απραξία τους στην αντιμετώπιση των εργασιακών μας προβλημάτων.
Δεν θέλουν να αποκαλύπτει κάποιος την προκλητική στάση των πανηγυρισμών τους για τα οδοιπορικά, όταν συντελείται κατάφωρη αδικία κατά των συναδέλφων που αναγκάζονται να μετακινηθούν με δικό τους μέσο για να εργαστούν.
Δεν θέλουν να ακούν από κανένα πόσο μακριά ήταν η κλαδική σύμβαση από τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων και πως αυτό που μας παρουσιάζουν για δήθεν αύξηση δεν είναι παρά μια σημαντική μείωση του εισοδήματος μας προς όφελος των τραπεζιτών.
Δεν θέλει κανείς να αναδεικνύει τις οργανικές θέσεις που χάνονται σε Δίκτυο και Διευθύνσεις για να μην αποκαλύπτεται η απραξία τους και η έλλειψη σχεδίου από την πλευρά τους.
Δεν θέλουν την παράταξη του "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ", γιατί εκφράζει το νέο που γρήγορα θα γίνει πλειοψηφικό γιατί συνδυάζεται με ουσία, με συγκεκριμένες προτάσεις και με λύσεις υπέρ των συναδέλφων. Τους χαλάει που δεν θέλουμε να γίνει ο Σύλλογός μας ελεγχόμενος. Θέλουν να παραποιούν ανενόχλητοι την αλήθεια και να μην μιλάμε. Να πίνουν ανενόχλητοι το τσάι τους με τη Διοίκηση…", αναφέρει ο ίδιος.

Μας ενώνει το όραμα

"Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια πίσω από όλα αυτά.
Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε πίσω. Άλλωστε τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη μας ατσαλώνουν. Είμαστε δεμένοι ως άνθρωποι και δεν μας πτοούν τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες. Και είμαστε δεμένοι και με τους συναδέλφους ως συνάδελφοι αυθεντικοί.
Μας ενώνει το όραμα για έναν άλλο δρόμο για το συνδικαλισμό, μαχητικό και με αρχές και για ένα πραγματικά καλύτερο εργασιακό μέλλον για όλους τους συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας.
Για αυτό λοιπόν Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης