Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επενδυτές του χρηματιστηρίου να είστε προσεκτικοί – Συμβαίνουν επικίνδυνες ακρότητες, οι μετοχές φουσκώνουν αδικαιολόγητα

Επενδυτές του χρηματιστηρίου να είστε προσεκτικοί – Συμβαίνουν επικίνδυνες ακρότητες, οι μετοχές φουσκώνουν αδικαιολόγητα
Το ράλι στις τραπεζικές μετοχές αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη φούσκα και το ράλι στα χρηματιστήρια αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη φούσκα.

Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζονται και παρά τα εμπόδια… είναι ξεκάθαρο ότι κάποια στιγμή συμφωνία θα υπάρξει αλλά μπορεί να μην είναι άμεσα.
Οι ΗΠΑ και ο απαράδεκτος, αντιδημοφιλής Πρόεδρος Biden συνεχίζει να ρίχνει λάδι στην φωτιά αποκαλώντας τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο εγκληματία Πολέμου.
Προφανώς και ο Putin δεν είναι εγκληματίας πολέμου γιατί εάν είναι… τότε και οι αμερικανοί που βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία ή το Ιράκ ή σχεδίασαν την Αραβική Άνοιξη είναι επίσης εγκληματίες πολέμου.
Η FED αύξησε στο 0,25% τα βασικά επιτόκια παρέμβασης – όπως αναμενόταν – και μάλιστα σχεδιάζει 6 αυξήσεις επιτοκίων όπερ σημαίνει επιτόκιο παρέμβασης στο 1,5% έως τέλος του 2022.
Οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες π.χ. Deutsche Bank προειδοποιούν ότι η αμερικανική οικονομία αλλά και οι οικονομίες διεθνώς θα περιέλθουν σε ύφεση, ενώ οι περισσότερες αμερικανικές τράπεζες αναθεωρούν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ.
Ο πληθωρισμός αποτελεί ένα κεφαλαιώδες πρόβλημα των οικονομιών και κοινωνιών ειδικά στην Ελλάδα θα εκτιναχθεί στο 11% με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις, ίσως και να προσεγγίσει το 14%...

Το ελληνικό χρηματιστήριο εύλογα αντέδρασε όταν διέρρευσαν οι πληροφορίες ότι Ρωσία και Ουκρανία συζητούν ένα σχέδιο ειρήνης.
Οι αγορές μετά το σοκ του πολέμου διόρθωσαν… και στην προοπτική ειρήνης αντιδρούν.
Ενώ η εξέλιξη αυτή είναι δικαιολογημένη και στο αρχικό σοκ αλλά και στην προοπτική ειρήνης… η αντίδραση αρχίζει να αποκτάει μη δικαιολογήσιμα χαρακτηριστικά.
Π.χ. μπορεί η δίκαιη τιμή της Alpha bank να είναι στα 1,20 ή της Eurobank στα 1,05 ή της Εθνικής τράπεζας στα 3,30 ευρώ αλλά ας είμαστε προσεκτικοί… ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι μετοχές είναι ακραίος, επικίνδυνος και αδικαιολόγητος.

Αξιολογώντας τις παραμέτρους

Αξιολογώντας τις παραμέτρους

  • Ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας
  • Ότι δεν θα έρθει εύκολα παρά τις προσδοκίες, όσο άλλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ τροφοδοτούν τον πόλεμο και όχι την ειρήνη.
  • Όταν υπάρχουν τέτοιας κλίμακας ανησυχίες για την πορεία του ΑΕΠ διεθνώς
  • Όταν υπάρχουν τέτοιας κλίμακας ανησυχίες για τον πληθωρισμό.
  • Όταν υπάρχουν τέτοιας κλίμακας ανησυχίες για την ενεργειακή κρίση.
  • Όταν πολλά έχουν αλλάξει και σίγουρα πολύ περισσότερα έχουν επιδεινωθεί…
  • Όταν τα κέρδη των τραπεζών αρχίζουν να γίνονται προβλέψιμα μετά την φάση της εξυγίανσης… ξέρουμε τι κέρδη θα βγάζουν οι τράπεζες έως το 2024...


Το ράλι στις τραπεζικές μετοχές αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη φούσκα και το ράλι στα χρηματιστήρια αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη φούσκα.
Οι επενδυτές να προσέξουν ότι αυξάνεται γρήγορα, ότι ανεβαίνει γρήγορα εμπεριέχει ρίσκο και οι επενδυτές πρέπει να ξέρουν πότε θα πρέπει να πάρουν το κέρδος τους…
Δεν δικαιολογούνται τα πρόσφατα υψηλά στο ελληνικό χρηματιστήριο και στις τραπεζικές μετοχές σε καμία περίπτωση.... το αποσαφηνίζουμε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης