Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Attica Bank - Oι όροι και η αποζημίωση

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Attica Bank - Oι όροι και η αποζημίωση
Δικαίωμα συμμετοχής έχει το σύνολο του προσωπικού στο δίκτυο των καταστημάτων και στις διευθύνσεις διοίκησης που έχουν συμπληρώσει 5 έτη υπηρεσίας κατά την 31.12.2021

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε η Attica Bank με σκοπό τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού κατά το 1/5 ή 150 άτομα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 16 Μαρτίου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει το σύνολο του προσωπικού στο δίκτυο των καταστημάτων και στις διευθύνσεις διοίκησης που έχουν συμπληρώσει 5 έτη υπηρεσίας κατά την 31.12.2021, με την τράπεζα να διατηρεί το δικαίωμα της τελικής έγκρισης, λαμβάνοντας υπόψιν τις λειτουργικές της ανάγκες.
Ειδικά πάντως για καταστήματα άνω των 4 ατόμων σε Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Βέροια, Σέρρες, Κομοτηνή, Καβάλα, Θέρμη, Λάρισα, Λαμία, Κεντρικό, Πανεπιστημίου, Ν. Ερυθραία και Πειραιά, δεν έχει ισχύ ο προαναφερθείς όρος και δύνανται να συμμετάσχουν όλοι.
Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο έως και τη Δευτέρα 11 Απριλίου να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ ως ημερομηνία αποχώρησης ορίζεται η Παρασκευή 29η Απριλίου.

Αποζημίωση

Το ποσό της νόμιμης αποζημίωσης προσαυξάνεται σε όλες τις περιπτώσεις με τους μικτούς μισθούς ενός έτους, πλέον 30%.
Επιπλέον, χορηγούνται υπό προϋποθέσεις τα ακόλουθα:
Α. 5% (επί του ανωτέρω ποσού) για τους εργαζόμενους στην καταργούμενη μονάδα Καταστήματος Λέοντος Σοφού (Θεσσαλονίκη), στο σύνολο των Διευθύνσεων Διοίκησης και τα υπεράριθμα Καταστήματα (άνω των 4 ατόμων)
Β. 5% (επί του ανωτέρω ποσού) για έναν εκ των δύο συζύγων
Γ. 3% (επί του ανωτέρω ποσού) για ηλικίες έως 40 ετών, 4% για ηλικίες 41-50, 5% για 51-55, 4% για 56-60 και 3% για 61 ετών και άνω.
Δ. 2 μηνιαίοι μικτοί μισθοί για 5 – 10 έτη υπηρεσίας, 3 μισθοί για 11 – 24 έτη και 4 για 25 έτη και άνω.
Ε. 5.000 ευρώ σε περίπτωση που το αίτημα συμμετοχής υποβληθεί έως και 23.3.2022
ΣΤ. 15.000 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας, προκειμένου να εξαγοράσουν πλασματικά έτη ή να προβούν σε αυτασφάλιση
Ζ. 5.000 ευρώ για κάθε παιδί που επιδοτείται στη μισθοδοσία και με ανώτερο τα 2 παιδιά, ήτοι 10.000 ευρώ
Το γενικό πλαφόν έχει οριστεί στις 190.000 ευρώ, ωστόσο αν πληρούνται τα σημεία Ε και ΣΤ, το ποσό μπορεί να φτάσει έως και τις 210.000 ευρώ.

Παροχές:

– Η παραμονή των αποχωρησάντων εργαζομένων στο εκάστοτε ισχύον Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας για 5 έως 10 έτη αναλόγως της ηλικίας και
– Η διατήρηση των όρων των στεγαστικών δανείων προσωπικού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Επιχείρησης και κλάδου.
Τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές παρακρατούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης