Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fairfax έφθασαν στην πηγή αλλά… δεν ήπιαν

Πως Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fairfax έφθασαν στην πηγή αλλά… δεν ήπιαν
Συμπερασματικά τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσο και το Fairfax μπορεί να βρέθηκαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό επειδή δεν διψούσαν να πωλήσουν… - Από το 2023 και βλέπουμε

Υπάρχουν δύο επενδυτές που δεν πουλάνε αλλά στην πράξη πουλάνε εάν πετύχουν τις ιδανικές τιμές.
Ο πρώτος επενδυτής είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός μέτοχος των τραπεζών που σχεδίαζε να πουλήσει το 20% της Εθνικής τράπεζας.
Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ούτε το 2022 όχι μόνο λόγω της κρίσης που έχει προκληθεί στην Ουκρανία αλλά γιατί πληθωρισμός και αύξηση επιτοκίων δεν θα επιτρέψουν να αυξηθούν οι μετοχές στις τιμές – στόχους που θα ήθελε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Εθνική τράπεζα έφθασε μετά το ράλι του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022 στα 3,83 ευρώ πλησίασε τα 4 ευρώ και έκτοτε λόγω των εξελίξεων στο Ουκρανικό, υποχώρησε στα 2,73 ευρώ 1 ευρώ χαμηλότερα.
Είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν μπορεί να προβεί σε καμία κίνηση αφενός γιατί δεν είναι έτοιμος ο νόμος που θα διέπει την λειτουργία του Ταμείου αφετέρου γιατί οι αποτιμήσεις λειτουργούν αποτρεπτικά.
Το bankingnews είχε προβλέψει ότι παρά την άνοδο της τιμής της μετοχής της Εθνικής που δικαιολογείται και λόγω των καλών αποτελεσμάτων χρήσης 2021… - κυρίως λόγω εκτάκτων – το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μεταθέσει για το 2023 την πώληση του 20% των μετοχών.

Το Fairfax έφθασε στην πηγή αλλά… δεν πουλάει

Το Fairfax κατέχει το 33% των μετοχών της Eurobank και κατά καιρούς έχει αναφερθεί ότι πάνω από τα 1,05 ευρώ θα πουλούσε.
Η μετοχή της Eurobank έφθασε έως τα 1,15 ευρώ επίπεδα τα οποία την καθιστούσαν υπερτιμημένη αλλά παρ΄ όλα αυτά το Fairfax δεν πούλησε π.χ. το 10% των μετοχών.
Η βελτίωση της εικόνας της Eurobank έχουν αλλάξει τον χρονικό ορίζοντα των επενδυτικών και στρατηγικών κινήσεων του Fairfax.
Κοινώς δεν βιάζεται να πουλήσει γιατί πιστεύει ότι θα δει η Eurobank την μετοχή στα 1,30 ευρώ.
Ωστόσο όχι μόνο λόγω του ουκρανικού αλλά λόγω πληθωρισμού και ανόδου των επιτοκίων, πρέπει να τονιστεί ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη να δει η Eurobank πάλι τα πρόσφατα υψηλά στην μετοχή της πέριξ της ζώνης των 1,15 ευρώ.
Το 1 ευρώ αντικατοπτρίζει πιο δίκαιες αποτιμήσεις.

Συμπερασματικά τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσο και το Fairfax μπορεί να βρέθηκαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό επειδή δεν διψούσαν να πωλήσουν…
Από το 2023 και βλέπουμε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης