Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): 15 ημέρες για να υπογραφεί η Κλαδική, αλλά η ηγεσία της ΟΤΟΕ κόβει πίτες αντί να οργανώνει αγνωνιστικές κινητοποιήσεις

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): 15 ημέρες για να υπογραφεί η Κλαδική, αλλά η ηγεσία της ΟΤΟΕ κόβει πίτες αντί να οργανώνει αγνωνιστικές κινητοποιήσεις
Τι καταγγέλλει ο  Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων

Ο Κώτσιος Αθανάσιος , Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, της ΟΤΟΕ με δελτίο τύπου καταγγέλλει τα εξής γεγονότα:
Το Γραφείο Βορείου Ελλάδος της ΟΤΟΕ με πρωτοβουλία του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΤΟΕ, Κυριάκου Μούτση και του Προέδρου της ΟΤΟΕ Μότσιου Γεωργίου, το οποίο, εδώ και 3 μήνες είναι ανενεργό, δίχως να έχει προηγηθεί σχετική ανακοίνωση, έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα.
Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας θεωρείται όταν συμμετέχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων συναδέλφων στο Δίκτυο και την Διοίκηση και όχι η κοπή πίτας του Προέδρου της ΟΤΟΕ και του Ά Αντιπροέδρου του ΣΥΕΤΕ και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΤΟΕ με δέκα ακόμη φίλους τους.
Είναι κατακριτέο και θλιβερό για το κύρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος, της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ, ο Ά Αντιπρόεδρος του ΣΥΕΤΕ και Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΤΟΕ κ.Μούτσης να διοργανώνει "εκδήλωση Βασιλόπιτας" για τους ελάχιστους ψηφοφόρους που ακόμη τον στηρίζουν με σκοπό την προβολή του και να συμμετέχει κι ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ σε αυτό το φιάσκο.
Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ.Μότσιος και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΤΟΕ και Ά Αντιπρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, κ. Μούτσης θα έπρεπε να κάνουν περιοδείες ενημέρωσης για την διαπραγμάτευση της Κλαδικής Συλλογικής σύμβασης στους τραπεζοϋπαλλήλους της Βόρειας Ελλάδας και όχι να κόβουν πίτες μεταξύ φίλων.
Οι Τραπεζοϋπάλληλοι έχουν πρόβλημα επιβίωσης όταν οι τιμές των προϊόντων και των καυσίμων έχουν εκτοξευτεί και το εισόδημά τους δεν φτάνει για καλύψουν τις ανάγκες τους και ο πληθωρισμός καλπάζει πάνω από 7 %.
Οι 2 συναντήσεις ΟΤΟΕ-Τραπεζών ήταν άκαρπες και οι Τράπεζες απέρριψαν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Τι γιορτάζουν λοιπόν ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Μότσιος και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΤΟΕ και Ά Αντιπρόεδρος του ΣΥΕΤΕ κ. Μούτσης και κόβουν πίτες μεταξύ φίλων στην Θεσσαλονίκη ???
Είναι κατακριτέο και απαράδεκτο για τους παρακάτω 2 λόγους :

  1. Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει διακόψει την πίστωση των οδοιπορικών εξόδων τους τελευταίους δύο μήνες, χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση των δικαιούχων συναδέλφων και η Διοίκηση ουσιαστικά αφήνει τους συναδέλφους στο έλεος της τρομακτικής ανατίμησης των καυσίμων έχοντας να πιστώσει οδοιπορικά από τα μέσα Ιανουαρίου τη στιγμή που υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι δαπανούν σχεδόν το μισό των μηνιαίων τους αποδοχών, για τη μετακίνηση στην εργασία τους.
  2. Στην υπ. αρ. 4/21.2.2022 ανακοίνωσή της, η ηγεσία της ΟΤΟΕ αναφέρει ρητά ότι οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ διαπίστωσαν ότι τόσο η οπτική, όσο και οι θέσεις των Τραπεζών, όπως αυτές παρουσιάστηκαν, απέχουν σημαντικά από τις τεκμηριωμένες και δίκαιες διεκδικήσεις του τραπεζικού κλάδου για την ολοκλήρωση της ανάκτησης των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι, καθώς και για την κάλυψη του πληθωρισμού της επόμενης τριετίας.

Στην ίδια ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ τονίζει :
"Τίποτα δεν θα μας χαριστεί, εάν δεν το διεκδικήσουμε όλοι μαζί.
Με αποφασιστικότητα, ενότητα και επιμονή διεκδικούμε την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων".
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Δυστυχώς όμως οι Συνδικαλιστές της ΔΗ.ΣΥ.Ε και της ΔΑΚΕ δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η υπογραφή μίας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης προς όφελος των εργαζομένων, επιτυγχάνεται με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όχι με "κοπές πίτας" μεταξύ φίλων στην Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης