Τραπεζικά νέα

Η διπλωματική λύση φέρνει άνοδο στις μετοχές αλλά πόση άνοδο; - Ξεχάστε νέα υψηλά, πού θα φθάσει το χρηματιστήριο;

Η διπλωματική λύση φέρνει άνοδο στις μετοχές αλλά πόση άνοδο; - Ξεχάστε νέα υψηλά, πού θα φθάσει το χρηματιστήριο;
Υπάρχουν ανοδικά περιθώρια αλλά απέχουμε πολύ μακριά από τα υψηλά έτους 2022 τόσο σε όρους Γενικού Δείκτη όσο και σε όρους τραπεζικών μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Η διπλωματική λύση που εξετάζεται στο Ουκρανικό άπαξ και Ρωσία και Ουκρανία ανοίγουν νέους διαύλους επικοινωνίας με επίκεντρο την Αττάλεια της Τουρκίας – η Τουρκία αναβαθμίζεται ως χώρα που συμβάλλει στην ειρήνη στην Ουκρανία και προφανώς κερδίζει πόντους ο Erdogan – έδωσε ώθηση στα χρηματιστήρια διεθνώς με τον Γερμανικό DAX +8% ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε κέρδη +4,22% με 112 εκατ τζίρο στις 9 Μαρτίου 2022…

Το βασικό ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην συνέχεια;

Το βασικό μας σενάριο στην περίπτωση διπλωματικής λύσης είναι το ελληνικό χρηματιστήριο να επιχειρήσει να διασπάσει τις 850 μονάδες εκεί θα βρει αντιστάσεις…με στόχο τις 880 μονάδες.
Ωστόσο οι επενδυτές θα πρέπει για το ορατό διάστημα να ξεχάσουν νέα υψηλά.
Θα μπορούσαμε να δούμε την Alpha bank έως 1,20 ευρώ, την Εθνική στα 3,20 ευρώ, την Πειραιώς στα 1,40 ευρώ και την Eurobank πάλι κοντά στην ζώνη του 1 ευρώ.

Γιατί δεν μπορούμε να δούμε ξανά νέα υψηλά;

Οι βασικοί λόγοι που δεν μπορούμε να δούμε νέα υψηλά στο ελληνικό χρηματιστήριο και για καιρό ο στόχος των 974 μονάδων θα φαίνεται μακρινός… είναι οι εξής

1)Οι πωλήσεις που σημειώθηκαν ήταν αναλογικές και γραμμικές.
Πολλοί ξένοι μείωσαν την έκθεση τους γραμμικά από τις μετοχές λόγω της πρόσφατης μεγάλης αύξησης του ρίσκου και αυτές οι γραμμικές πωλήσεις δεν θα αποκατασταθούν άμεσα.

2)Εάν δούμε ποιοι πουλούσαν, οι πανικόβλητοι μικρομέτοχοι ξεφόρτωναν μετοχές αλλά και ορισμένοι βασικοί ξένοι, ειδικά τα funds των τελευταίων αυξήσεων κεφαλαίου ή όσοι τοποθετήθηκαν με το ράλι του Ιανουαρίου 2022.

3)Μπορεί σε διπλωματικό επίπεδο να βρεθεί λύση στο Ουκρανικό αλλά οι δευτερογενείς επιπτώσεις από τις κυρώσεις σε οικονομία και αγορές θα συνεχίσουν να επιδρούν σοβαρά στις οικονομίες και στα χρηματιστήρια.
Πολλοί τομείς έχουν πληγεί, πολλές εταιρίες έχουν υποστεί ζημίες και γενικώς θα απαιτηθεί χρόνος ώστε να καταγραφεί η πλήρης έκταση των παρενεργειών.

4)Η πρόσφατη μεγάλη κρίση και το χάος που προκλήθηκε από τον ενεργειακό πόλεμο ουσιαστικά έβγαλε ένα σημαντικό μέρος του αέρα από τις αξίες ειδικά στις τράπεζες αλλά και σε άλλους δεικτοβαρείς τίτλους.
Πρακτικά η νέα πραγματικότητα θα επανακαθορίσει τις τιμές σε νέα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν.
Οι τοποθετήσεις θα συνεχιστούν αλλά… δεν θα επαναληφθεί ο ενθουσιασμός του Ιανουαρίου 2022.

Συμπέρασμα

Η διπλωματική λύση που αργά ή γρήγορα θα έρθει στο Ουκρανικό θα επιτρέψει να επανακαθοριστούν οι αξίες και να επανατιμολογηθεί το ρίσκο.
Υπάρχουν ανοδικά περιθώρια αλλά απέχουμε πολύ μακριά από τα υψηλά έτους 2022 τόσο σε όρους Γενικού Δείκτη όσο και σε όρους τραπεζικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης