Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί αποπέμφθηκε ο Πανταλάκης από την Attica bank; - Γιατί πουλάει μετοχές το Helikon στην Eurobank και τα χάλια της ΔΕΗ

Γιατί αποπέμφθηκε ο Πανταλάκης από την Attica bank; - Γιατί πουλάει μετοχές το Helikon στην Eurobank και τα χάλια της ΔΕΗ
Τα μαύρα της τα χάλια έχει η μετοχή της ΔΕΗ...- Το bankingnews προειδοποιούσε ότι η ΔΕΗ είναι φούσκα και τότε κάποιοι ανόητοι μας επέκριναν
Σχετικά Άρθρα

Γιατί αποπέφθηκε από την Attica bank, ο καλύτερος έλληνας τραπεζίτης όπως είχε δηλώσει κάποτε ο Γιάννης Στουρνάρας διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος… για τον Θεόδωρο Πανταλάκη;
Η απάντηση είναι σαφής γιατί έριξε στα βράχια την Attica bank, η τράπεζα χρεοκόπησε από κακοδιαχείριση και λανθασμένες στρατηγικές επιλογές και έτσι κρατικοποιήθηκε οπότε τελείωσαν τον Πανταλάκη.
Ο Πανταλάκης έχει ιστορικό αποτυχιών, επί ημερών του ως διοικητής χρεοκόπησε και η Αγροτική τράπεζα για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη και δεν θυμούνται.

Η δήλωση του Προέδρου της Attica bank Κωνσταντίνου Μακέδου για τον Πανταλάκη είναι μνημείο ανοησίας.
Αντί να κάνει μια δήλωση για το μέλλον έκανε λόγο για εφαρμογή καινοτόμων λύσεων… λησμονώντας ότι η τράπεζα χρεοκόπησε.
Ο Μακέδος που είναι συνυπεύθυνος για το αδιέξοδο της Attica bank καθώς το ΤΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδόν 1 δισεκ. και το ΤΜΕΔΕ επικουρούσε την στρατηγική αδιεξόδου Πανταλάκη.
Ο Πανταλάκης ως διευθύνων σύμβουλος που αποπέφθηκε και ο Μακέδος ως Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για την χρεοκοπία της Attica bank.
Κάποιοι γνωρίζουν…
Ως προς τον Μιχάλη Ανδρεάδη που αποτελεί επιλογή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι και ο βασικός μέτοχος της Attica bank προφανώς είναι μεταβατικός και θα κριθεί από δύο πράγματα
1)Πόσο αξιόπιστη θα είναι η έρευνα και έλεγχος δέουσας επιμέλειας για να εξακριβωθεί το ύψος των πραγματικών ζημιών της Attica Bank
2)Πως θα υλοποιηθούν οι δύο ανακεφαλαιοποιήσεις.
Ο Μιχάλης Ανδρεάδης ήταν στην διοίκηση της Επενδυτικής Τράπεζας και αποχώρησε όταν αγοράστηκε από την Optima Bank.
Ωστόσο θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Attica bank είναι χρεοκοπημένη, πέραν των κεφαλαίων καταγράφει προ προβλέψεων ζημίες αντί για κέρδη… όλο το business plan και το επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας είναι αποτυχημένο.
Η εξυγίανση της χρεοκοπημένης Attica bank θα είναι δύσκολη υπόθεση.
Επίσης να ληφθεί υπόψη ότι θα αναμέναμε περισσότερες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, δεν νομίζουμε ότι το σχήμα αυτό μπορεί να κάνει πολλά… αν και ο Ανδρεάδης θα κριθεί με πολύ αυστηρό τρόπο και προφανώς θα παρακολουθούμε τις κινήσεις και επιλογές του.

Το Helikon κάτω από 5% στην Eurobank

Άπαξ και η μετοχή της Eurobank έφθασε στα 1,07 ευρώ εύλογα λοιπόν και καταγράφοντας αξιόλογα κέρδη – υπήρχαν αγορές και στα 0,50 ευρώ – το Helikon πουλάει μετοχές της Eurobank.
To 5% αναλογεί σε 185 εκατ μετοχές τρέχουσας αξίας 198 εκατ ενώ το μέσο κόστος κτήσης είναι στα 80 με 90 εκατ ευρώ.
Αυτό το φαινόμενο… θα φθάσει έως το Fairfax…η Eurobank μπορεί να μην είναι μακριά από ένα placement του Fairfax που κατέχει το 33% της τράπεζας.
Θα μπορούσε να διαθέσει 8% και το ποσοστό του Fairfax από 33% να υποχωρήσει στο 25%.
Το 8% αναλογεί σε 296 εκατ μετοχές η τρέχουσα αξία των οποίων φθάνει τα 318 εκατ ευρώ και αναλογούν στο σχεδόν 32% της αρχικής επένδυσης που ήταν 934 εκατ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η απορρόφηση της Grivalia.

Τα μαύρα της χάλια η μετοχή της ΔΕΗ

Η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται στα 8,24 ευρώ με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου στα 9 ευρώ.
Το bankingnews προειδοποιούσε ότι η ΔΕΗ είναι φούσκα και τότε κάποιοι ανόητοι μας επέκριναν.
Επανερχόμαστε η μετοχή της ΔΕΗ είναι όντως φούσκα, δεν δικαιολογείται μετά την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου τέτοια χρηματιστηριακή συμπεριφορά με πρόσχημα π.χ. τις τιμές του φυσικού αερίου.
Από την άλλη έχουν εκτιναχθεί οι λογαριασμοί ρεύματος αν και μεγάλο μέρος δεν αφορά το ρεύμα αλλά όλα τα συνοδευόμενα στους λογαριασμούς ρεύματος.
Η ΔΕΗ κατά την άποψη μας έχει ένα σοβαρό πρόβλημα, το πλάνο υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων προσκρούει σε πολλά εμπόδια κυρίως πολιτικού ρίσκου.
Εάν αλλάξει η κυβέρνηση θα αλλάξει και ο σχεδιασμός των πλάνων της ΔΕΗ, οπότε… το ρίσκο είναι μεγάλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης