Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρεις κρίσιμες ερωτήσεις στην Attica bank – Η Ellington πήρε δάνειο για τα 24,17 εκ; - Στην επόμενη ΑΜΚ θα επενδύσει 70-90 εκ;

Τρεις κρίσιμες ερωτήσεις στην Attica bank – Η Ellington πήρε δάνειο για τα 24,17 εκ; - Στην επόμενη ΑΜΚ θα επενδύσει 70-90 εκ;
Τα 24,17 εκατ τα επένδυσε η  Ellingtonή πήρε δάνειο και εάν πήρε δάνειο από ποιον το πήρε;
Σχετικά Άρθρα

Τρεις κρίσιμες ερωτήσεις θέτουμε… ρητορικές αρχικώς καθώς υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που θα αποκαλύψουμε προσεχώς.
Για την ώρα θέτουμε τρεις ερωτήσεις προς την Attica bank που αφορά την Ellington.

Ερώτηση πρώτη
Η Attica bank υλοποίησε αύξηση 240 εκατ στην οποία συμμετείχε η Ellington μέσω της εταιρίας Rinoa LTD με 24,17 εκατ ευρώ.
Τα 24,17 εκατ τα επένδυσε η  Ellingtonή πήρε δάνειο και εάν πήρε δάνειο από ποιον το πήρε;

Ερώτηση δεύτερη
Η επόμενη ανακεφαλαιοποίηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022 στην Attica bank θα είναι ύψους 200-250 εκατ ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης κεφαλαίου ή έκδοσης ομολόγου μετατρέψιμου σε μετοχές.
Σε ένα τέτοιο σενάριο – καθώς θα προηγηθεί άσκηση δέουσας επιμέλειας – καθώς πριν δεν υπήρχε τάξη και επιμέλεια στην Attica bank – το Ellington θα επενδύσει 70-90 εκατ ευρώ;
Θα επενδύσει όντως τέτοιο ποσό;
Το ερωτάμε αυτό γιατί και η επόμενη αύξηση θα καλύψει ζημίες πριν προκύψει η θετική καθαρή θέση…
Ισχύει ότι η μαύρη τρύπα στην Attica bank είναι 500 με 600 εκατ ευρώ;

Ερώτηση τρίτη
Η Ellington δεν εμφανίστηκε ως κομήτης στην Attica bank προϋπήρχε ως επενδυτής της τιτλοποίησης NPEs της τράπεζας
Μπορεί η Attica bank να παρουσιάσει την συμφωνία ώστε να διαπιστωθούν οι όροι που συμμετείχε το Ellington;
Εάν ποτέ ανακοινωθούν οι όροι σοκ και δέος θα επικρατήσει στην αγορά…

Η περίπτωση της χρεοκοπημένης Attica bank, δεν έχει προηγούμενο

Το bankingnews με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα έχει αναδείξει, τις αιτίες της χρεοκοπίας της Attica bank, μια τράπεζα με αρνητικά ίδια κεφάλαια, μια τράπεζα με μαύρη τρύπα 500 με 600 εκατ ευρώ.
Μια τράπεζα που δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει κανένα επενδυτή η δήθεν συμμαχία Ellington με ΤΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών με ποσοστό περίπου 14%... είναι παρωδία καθώς το Ellington έχει αγοράσει τιτλοποίηση NPEs της Attica bank και έχει εγκλωβιστεί.
Χρειάστηκε να επιστρατεύσουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να ανακεφαλαιοποιήσει την Attica bank.
Είναι τόσο το μέγεθος της παρωδίας, καθώς η Attica bank έχει παραπλανήσει πλειστάκις φορές το επενδυτικό κοινό, που υλοποιήθηκε αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ και θα ακολουθήσει εντός 6μήνου και νέα ανακεφαλαιοποίηση γιατί ακόμη δεν ξέρουν πόσες είναι οι ζημίες….
Θα πραγματοποιηθεί άσκηση δέουσας επιμέλειας, δηλαδή κεκαλυμμένο AQR δηλαδή asset quality review δηλαδή έλεγχος στοιχείων ενεργητικού και ισολογισμού, δηλαδή απλά θα προκύψουν και άλλες ζημίες υπολογίστε άλλα 200 με 250 εκατ ευρώ.

Βαφτίζουν επιτυχία την φαρσοκωμωδία

Με ανακοίνωση της η Attica bank μιλάει για πλήρη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου των 240 εκατ ευρώ.
Το ΤΧΣ επένδυσε 150,76 εκατ ευρώ.
Το ΤΜΕΔΕ επένδυσε 35 εκατ ευρώ
Ο ΕΦΚΑ επένδυσε 4,77 εκατ ευρώ
Το Ellington επένδυσε 24,17 εκατ ευρώ που αναλογεί στο 9,9% του συνολικού αριθμού μετοχών της τράπεζας.

Γιατί πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας στην Attica bank – Πρωτοφανείς παρατυπίες ξεπερνούν την Folli Follie

Πραγματικά τα όσα συμβαίνουν στην Attica bank δεν έχουν προηγούμενο, η υπόθεση προσομοιάζει ίσως και να ξεπερνάει την υπόθεση της Folli Follie.
Ας δούμε κάποια δεδομένα.
Είναι η πρώτη τράπεζα διεθνώς η Attica bank που εκδίδει επί της ουσίας 3 ενημερωτικά δελτία μαζί με τα συμπληρωματικά στα οποία δεν αποκαλύπτει την αλήθεια αλλά συνεχίζει να παραπλανά το επενδυτικό κοινό.

  • Η Attica bank κατά την εξάσκηση των warrants ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι όλα βαίνουν καλώς και οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια είναι επαρκείς.
  • Η Attica bank κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων της αύξησης ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι όλα δεν βαίνουν καλώς καθώς μπορεί να προκύψουν ζημίες 240 εκατ ευρώ.
  • Η Attica bank κατά την τελική φάση της αύξησης 14/12/2021 ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι δεν ξέρει πόσες ζημίες θα προκύψουν και για τον λόγο αυτό θα διενεργήσει άσκηση δέουσας επιμέλειας που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κεκαλυμμένο AQR asset quality review δηλαδή έλεγχος στοιχείων ισολογισμού για να εξακριβωθεί η αξιοπιστία του.


Όλα αυτά σε διάστημα μόλις 2 μηνών…

Έχουμε μια τράπεζα, τράπεζα πρέπει να σημαίνει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία που εντός δύο μηνών αναφέρει αρχικώς ότι είναι επαρκείς οι προβλέψεις και στο τέλος του διμήνου ανακοινώνει ότι δεν ξέρει πόσες ζημιές θα προκύψουν.

Το bankingnews εδώ και μήνες – σχεδόν καθημερινά – προειδοποιεί ότι το ύψος της συνολικής ζημίας είναι 500 με 600 εκατ και προειδοποιεί ότι τα πραγματικά κεφάλαια της Attica bank είναι αρνητικά άνω των 350 εκατ ευρώ.
Η Attica bank παραπλανά συστηματικά το επενδυτικό κοινό και τις αρχές και για τον λόγο αυτό πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη καθώς με απίστευτες παρατυπίες προσπαθούν να διασώσουν μια χρεοκοπημένη τράπεζα.

Ερώτηση προς την Τράπεζα της Ελλάδος
Η τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή δεν γνωρίζει από την εποπτεία που ασκεί πόσες είναι οι πραγματικές ζημίες της Attica bank;
Το bankingnews εδώ και μήνες αναφέρει ότι κινούνται στο εύρος των 500 με 600 εκατ ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος τι κάνει;
Πως έχει επιτρέψει να λειτουργεί μια τράπεζα που έχει παραβιάσει όλους τους τραπεζικούς κανόνες;

Ερώτηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πώς επιτρέπει στην Attica bank να εκδίδει ενημερωτικά δελτία και συμπληρωματικά στα οποία δηλώνει ότι δεν ξέρει πόσες ζημίες θα προκύψουν;
Πως επιτρέπει στην Attica bank να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο όταν εντός δύο μηνών έχει πει τόσα κατάφορα ψέματα;

Ερώτηση προς το Ελληνικό Χρηματιστήριο
Πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο προστατεύει τους επενδυτές, όταν αφήνει να διαπραγματεύεται η Attica bank που πριν δύο μήνες ανέφερε ότι ο ισολογισμός είναι πεντακάθαρος και δύο μήνες μετά να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε άσκηση δέουσας επιμέλειας δηλαδή άτυπο AQR και αμέσως δεν έθεσε σε αναστολή την μετοχή;

Ερώτηση προς τον SSM
Μπορεί ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών SSM να μην εποπτεύει άμεσα την Attica bank αλλά παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την υπόθεση Attica bank.
Πως επέτρεψε να εξελιχθεί ένα φιάσκο, όπου η τράπεζα δηλώνει ότι δεν ξέρει πόσες ζημίες θα προκύψουν από τις τιτλοποιήσεις;
Μήπως απλά η Attica bank ξέρει πόσες είναι οι ζημίες και όλο αυτό τον καιρό έπαιζε θέατρο, έλεγε ψέματα και παραπλανούσε το επενδυτικό κοινό αποκρύβοντας να πει την αλήθεια;

Ερώτηση προς τον Ορκωτό Ελεγκτή
Πως ενώ ο Ορκωτός Ελεγκτής έχει εγκρίνει ισολογισμούς και λογιστικές καταστάσεις… αντιμετωπίζει την ανακοίνωση της Attica bank ότι δεν ξέρει πόσες είναι οι ζημίες που θα προκύψουν από την άσκηση δέουσας επιμέλειας.
Πως ενέκρινε ισολογισμούς και λογιστικές καταστάσεις και η διοίκηση της Attica bank ουσιαστικά λέει στους επενδυτές, έκρυβα ζημιές αλλά δεν ξέρω πόσες είναι αυτές οι ζημίες και ο Ορκωτός Ελεγκτής τι κάνει;
Τι θα πράξει από εδώ και πέρα ο Ορκωτός Ελεγκτής;

Ερώτηση προς το ΤΜΕΔΕ
To TΜΕΔΕ πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του όταν έχει χάσει 1 δισεκ. από τις αποτυχημένες επενδύσεις στην Attica bank και μάλιστα ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημίες κάνει deal με την Ellington για να αποκτήσουν το 68% της Attica bank έως το Καλοκαίρι του 2022.
Ποιες οι ευθύνες του ΤΜΕΔΕ που συνδιοικούσε την χρεοκοπημένη Attica bank;

Ερώτηση προς αρμόδιους εισαγγελείς
Μήπως κάποιος από εσάς που ασχολείται με το οικονομικό έγκλημα πρέπει να κινηθείτε αυτεπάγγελτα και να ελέγξετε το σκάνδαλο Attica bank, πως δηλαδή έστησαν ένα κόλπο καλύπτοντας, αποκρύβοντας τις ζημίες από τους επενδυτές.
Αυτό αποτελεί οικονομική απάτη και δόλια παραπλάνηση επενδυτών ναι ή όχι;

Τα όσα συμβαίνουν στην Attica bank δεν έχουν προηγούμενο.
Η τράπεζα στο νέο συμπληρωματικό δελτίο ανακοινώνει ότι η νέα περίοδος διαπραγμάτευσης ορίζεται 16 και 17 Δεκεμβρίου και η εισαγωγή των νέων μετοχών καθορίζεται για 23 Δεκεμβρίου 2021.
Τα αποτελέσματα 9μήνου 2021 δεν θα δημοσιευτούν 16 Δεκεμβρίου αλλά 28 Δεκεμβρίου 2021 και από ότι πληροφορούμαστε η Attica bank θα εμφανίσει μεγάλη μείωση κεφαλαίων.
Πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που θέλει να λέγεται σοβαρή;
Μόνο εάν όλοι είναι στο κόλπο της μεγάλης απάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης