Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έντονη διαφωνία Μητσοτάκη με Στουρνάρα στα πρόθυρα της ρήξης – Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τον διοικητή της ΤτΕ

Έντονη διαφωνία Μητσοτάκη με Στουρνάρα στα πρόθυρα της ρήξης – Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τον διοικητή της ΤτΕ
Η συνάντηση αυτή δεν πήγε καλά αφού κατεγράφη έντονη διαφωνία μεταξύ του Μητσοτάκη και του Κεντρικού Τραπεζίτη.

Στις 18 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση αυτή δεν πήγε καλά αφού κατεγράφη έντονη διαφωνία μεταξύ του Μητσοτάκη και του Κεντρικού Τραπεζίτη.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες οι σχέσεις Κυβέρνησης και Στουρνάρα… έχουν παγώσει εδώ και μήνες μετά το σκληρό άδειασμα της κυβέρνησης στον Στουρνάρα για την bad bank.
Η κυβέρνηση ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει ατύπως την δυσφορία της για τον Στουρνάρα καθώς σε μια πλειάδα ζητημάτων… δημιουργεί εμπόδια.
Σαμπόταρε το σχέδιο Ηρακλής με τις τιτλοποιήσεις των προβληματικών ανοιγμάτων κατά τρόπο πρωτοφανή.
Έδωσε μάχη ο Στουρνάρας να αναστήσει μια νεκρή πρόταση την bad bank παρ΄ ότι η DGComp η Επιτροπή Ανταγωνισμού την έχει απορρίψει.
Ακόμη και σήμερα που τα NPEs έχουν γίνει μονοψήφια ο Στουρνάρας μιλάει για την bad bank…
Εσχάτως υποκίνησε εις βάρος των εθνικών συμφερόντων το ζήτημα τα 24 δισεκ. κρατικές εγγυήσεις του Ηρακλή να εγγράφονται στο δημόσιο χρέος, εξέλιξη καταστροφική για την οικονομία και το δημόσιο χρέος που ούτως ή άλλως έχει εκτροχιαστεί στα 400 δισεκ. ευρώ.
Προφανώς και οι κρατικές εγγυήσεις δεν θα εγγραφούν στο χρέος, μόνο εάν καταπέσουν αλλά για να καταπέσουν οι κρατικές εγγυήσεις αυτό θα σημαίνει κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
Το bankingnews πολλές φορές έχει αναδείξει τα ύποπτα παιχνίδια Στουρνάρα.
Ο πολύς κόσμος πιστεύει ότι ο Στουρνάρας δια της αρμοδιότητας του ως κεντρικός τραπεζίτης είναι θεσμικός παράγοντας που δίνει μάχες για την Ελλάδα και τις τράπεζες.
Όχι την μόνη μάχη που δίνει ο Στουρνάρας είναι είτε για την καρέκλα στην οποία κάθεται, είτε για τα δικά του προσωπικά συμφέροντα.
H κυβέρνηση, πάντως και αυτό μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, δεν υπολογίζει τον Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ καθώς τον έχει βρει μπροστά της όχι για καλό σκοπό.

Γιατί όμως υπήρξε διαφωνία Μητσοτάκη με Στουρνάρα;

Ήταν για το θέμα Ηρακλής;
Ήταν για την ιδιωτικοποίηση της Attica bank;
Ήταν για τον νόμο που αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;
Ήταν για κάποιο άλλο θέμα;

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ηρακλής προχωράει κανονικά και θεωρείται θεσμοθετημένος νόμος.
Για την Attica bank είναι ξεκάθαρο ότι η τράπεζα έχει αποτύχει, έχει χρεοκοπήσει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός μέτοχος με ποσοστό 68,2% θα πρέπει να προσέξει γιατί πάνε να του φορτώσουνε την ζημία που προσεγγίζει τα 600 εκατ ευρώ.
Ως προς τον νόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φαίνεται ότι θα κατατεθεί αρχές 2022 και μάλλον αποτελεί ένα συγκερασμό του υφιστάμενου πλαισίου με ιδέες για να μετεξελιχθεί σε επενδυτικό fund.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης