Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρόσκαιρο το κλίμα ευφορίας στο χρηματιστήριο σχετίζεται με MSCI και φούσκα ΔΕΗ – Από τις τράπεζες ποια έχει ενδιαφέρον;

Πρόσκαιρο το κλίμα ευφορίας στο χρηματιστήριο σχετίζεται με MSCI και φούσκα ΔΕΗ – Από τις τράπεζες ποια έχει ενδιαφέρον;
Η Alpha bank παρ΄ ότι προχωράει τις τιτλοποιήσεις της έχει μείνει στάσιμη στα 1,11 ευρώ και θεωρούμε ότι στην μετοχή της Alpha bank θα πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές.
Σχετικά Άρθρα

Έστω και σε επιλεκτικές μετοχές κλίμα ευφορίας καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά εάν δούμε ποιες μετοχές ανακάμπτουν τα συμπεράσματα είναι ευλόγως αυτονόητα.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 921 μονάδες αλλά με ρεαλιστικά κριτήρια τα ανοδικά περιθώρια δεν είναι πολλά... για το 2021.
Ο στόχος για το 2021 είναι οι 940 με 950 μονάδες και ο στόχος για το 2022 περί τις 1050 μονάδες και υπό όρους οι 1.100 μονάδες.
Οι τράπεζες δεν συμμετέχουν στην εικόνα βελτίωσης που στο χρηματιστήριο – μια εικόνα που παραδοσιακά καταγράφεται κάθε Νοέμβριο – και αυτό σίγουρα είναι ένα αρνητικό στοιχείο.
Η ΔΕΗ ανακάμπτει – κατά την άποψη μας αποτελεί μια φούσκα – μετά την αύξηση κεφαλαίου των 1,35 δισεκ. ευρώ και πλέον φθάνει σε αξία στα 3,8 δισεκ.
Με ανύπαρκτα κέρδη, διαπραγματεύεται 152 φορές τα κέρδη του 2022 και μηδενική απόδοση κεφαλαίου, η ΔΕΗ παίρνει ώθηση από την αναβάθμιση που επίκειται στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International.
Στις 11 Νοεμβρίου ή σε έκτακτη αξιολόγηση μετά τις 16 Νοεμβρίου 2021 η ΔΕΗ θα αναβαθμιστεί στον δείκτη MSCI standard με εκτιμώμενες εισροές σχεδόν 120 εκατ.
Η εξέλιξη αυτή και οι χαμηλές προσδοκίες για είσοδο και του Μυτιληναίου και με μηδενικές πιθανότητες για την Εθνική τράπεζα δημιουργούν ένα κλίμα…που πάντα καταγράφεται όταν έχουμε ανάλογες αναβαθμίσεις.
Όμως πιστεύουμε ότι η ΔΕΗ είναι μια φούσκα, σίγουρα η αύξηση κεφαλαίου της έδωσε άλλη δυναμική αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια ακριβή μετοχή που δεν δικαιολογείται από τις επιδόσεις του ισολογισμού της.
Η αφύπνιση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής θεωρούμε ότι δεν συνδέονται με τις ανυπόστατες φήμες περί πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στην ΔΕΗ.
Οι φήμες αυτές είναι παντελώς αβάσιμες.
Ποιο πιθανό είναι να αυξήσουν ποσοστά κάποιοι βασικοί μέτοχοι, η πιθανότητα πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής είναι μηδενική.
Στις 19 Νοεμβρίου 2021 θα έχουμε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Moody's.
Ακόμη και αναβάθμιση να σημειωθεί θα είναι χαμηλότερη των άλλων οίκων αξιολόγησης, οπότε θα είναι ουδέτερη χρηματιστηριακά...

Από τις τράπεζες ποια έχει ενδιαφέρον;

Οι τράπεζες ακολουθούν μια πλαγιοανοδική κίνηση μεν αλλά δεν πείθουν για την δυναμική τους.
Βέβαια η Eurobank ξεχώρισε και όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά θα επιτύχει κέρδη 470 εκατ το 2021 και θα εγγράψει στα κεφάλαια 350 εκατ από την πώληση των POS.
Για την χρήση 2022 θα διανείμει μέρισμα 150 εκατ ευρώ συνολικά στους μετόχους ή 0,04 ευρώ ανά μετοχή.
Το bankingnews έχει παρουσιάσει όλο το σχέδιο Eurobank 2030 αναλυτικά.
Ωστόσο η μετοχή έφθασε πλησίον το 1 ευρώ και τα περιθώρια ανόδου είναι πολύ οριακά.
Η Εθνική επίσης ανέκαμψε από τα 2,5 ευρώ βρίσκεται στα 2,84 ευρώ προσεγγίζει τα 3 ευρώ τα οποία τεχνικά είναι πολύ κρίσιμα.
Η Πειραιώς δεν έχει δείξει σημάδια διαφοροποίησης καθώς ακόμη εξυγιαίνεται.
Η Alpha bank παρ΄ ότι προχωράει τις τιτλοποιήσεις της έχει μείνει στάσιμη στα 1,11 ευρώ και θεωρούμε ότι στην μετοχή της Alpha bank θα πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές.
Με αποτίμηση 2,62 δισεκ. κρατάει ακόμη την δεύτερη θέση στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις με την Εθνική να την έχει πλησιάσει στα 2,59 δισεκ. ουσιαστικά οι διαφορές έχουν μηδενιστεί.
Ως μέτρο σύγκρισης η Eurobank έχει 1 δισεκ. μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από την Alpha bank και σχεδόν 2 δισεκ. από την Πειραιώς.
Επειδή η Alpha bank έχει μείνει πίσω στα 1,11 με 1,12 ευρώ, ίσως η μετοχή της εμφανίσει κάποιες αναλαμπές προσεχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης