Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποχρώσες ενδείξεις ότι η Credit Agricole μπορεί να ακυρώσει την πώληση της Emporiiki – Έχει καταντήσει παρωδία την διαδικασία πώλησης της χρεοκοπημένης Emporiki bank που έχασε συνολικά 13,5 -14,5 δισ – Θα έπρεπε να σπάσει σε good και bad

tags :
    Αποχρώσες ενδείξεις ότι η Credit Agricole μπορεί να ακυρώσει την πώληση της Emporiiki – Έχει  καταντήσει παρωδία την διαδικασία πώλησης της χρεοκοπημένης Emporiki bank που έχασε συνολικά 13,5 -14,5 δισ – Θα έπρεπε να σπάσει σε good και bad
(upd2)Αποχρώσες ενδείξεις – και όχι ακόμη αποδείξεις – ότι η Credit Agricole μπορεί να ακυρώσει την διαδικασία πώλησης της Emporiki bank εξυφαίνονται.
Οι συνεχείς μετακυλήσεις την ημερομηνίας πώλησης της Emporiki θεωρούνται από εγχώριες πηγές ένδειξη ότι η Credit Agricole επαναξιολογεί τα δεδομένα.

Αν οι Γάλλοι πιστέψουν ότι η Ελλάδα θα διασωθεί δεν θα πωλήσουν την Emporiki.
Μια άλλη ερμηνεία των καθυστερήσεων είναι ότι θέλουν μετά την σύνοδο κορυφής να διαθέτουν την πλήρη εικόνα των σχεδίων της ΕΕ για την Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι  Γάλλοι της Credit Agricole έχουν καταντήσει παρωδία την διαδικασία πώλησης της χρεοκοπημένης Emporiki bank που έχασε τα τελευταία 7-8 χρόνια από ζημίες και νέα κεφάλαια περί τα 13,5 με 14,5 δις ευρώ.
Η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι η ενδεδειγμένη η Emporiki θα έπρεπε να σπάσει σε καλή και κακή τράπεζα σε good και bad bank.
Γιατί η διαδικασία πώλησης έχει καταντήσει παρωδία;
Οι Γάλλοι αρχικά είχαν δώσει προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου και οι προσφορές των τραπεζών ίσχυαν έως τότε.
Εν συνεχεία προέκυψε το θέμα με τις εγγυήσεις εξωτερικού που αποτελεί προσβολή στο ελληνικό banking.
Οι προσφορές των τραπεζών Εθνικής, Alpha και Eurobank επικαιροποιήθηκαν και ίσχυαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα ο επικεφαλής της Credit Agricole έδωσε άτυπα νέα παράταση λίγων εβδομάδων.
Το παιχνίδι των Γάλλων είναι έξυπνο.
Περιμένουν την έκβαση των αποτελεσμάτων για την Ελλάδα, τι θα αποφασίσει η Ευρώπη δηλαδή και τους όρους
ανακεφαλαιοποίησης όταν οι ελληνικές τράπεζες έχουν προσφέρει γη και ύδωρ κατά την άποψη μας λανθασμένα για να αποφασίσουν αν θα μείνουν ή θα πωλήσουν.
Η Credit Agricole απέτυχε στην διαχείριση της Emporiki και ακόμη και τώρα αποδεικνύει πόσο ιδιοτελώς αποτιμά τα δεδομένα.
Το 1 ευρώ αξίας της Emporiki που αποτελεί απόδειξη χρεοκοπίας δεν συγκίνησε κανένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης