Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Do Value: Ρυθμίσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ σε 42 χιλ. προβληματικά δάνεια στο 9μηνο 2021

Do Value: Ρυθμίσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ σε 42 χιλ. προβληματικά δάνεια στο 9μηνο 2021
Σε 2,2 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων τις οποίες ολοκλήρωσε η εταιρεία διαχείρισης Do Value
Σχετικά Άρθρα

Σε 2,2 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων τις οποίες ολοκλήρωσε η εταιρεία διαχείρισης Do Value για το πρώτο εννεάμηνο του 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν 42 χιλ. δάνεια οφειλετών και σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν περιλαμβάνουν και άφεση χρέους.
Την φετινή χρονιά, η εταιρεία έχει επιταχύνει τις ρυθμίσεις δανείων καθώς πέρυσι για ολόκληρη την χρήση ρυθμίστηκαν συνολικά 45 χιλ. δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ.
Μέσα στις δυο χρονιές της πανδημίας ρυθμίστηκαν δάνεια πάνω απο 5 δισ. ευρώ. ενω πάνω από 600 εκατ. ευρώ αποδόθηκαν ως θεραπευμένα δάνεια προς την Eurobank.
Τα έσοδα των εταιρειών διαχείρισης προέρχονται κατά βάση απο τρείς τομείς από τις εισπράξεις από θεραπευμένα δάνεια, τις ρυθμίσεις και τους πλειστηριασμούς.
Με εξαίρεση τις ευάλωτες κατηγορίες δανειοληπτών, οι πλειστηριασμοί στους υπόλοιπους οφειλέτες δεν πραγματοποιούνται με τους αναμενόμενους ρυθμούς.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επανεμφάνιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι πληρώνουν τις οφειλές τους λίγο πριν διεξαχθούν οι πλειστηριασμοί – αποδεικνύοντας την χρησιμότητα του μέτρου για όλους όσοι όσοι εκμεταλεύονται νομικά “παράθυρα” για να αποφύγουν την πληρωμή των οφειλών τους.

O μεγαλύτερος διαχειριστής μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων

Η Do Value, αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων καθώς μετά και από την πρόσφατη ανάθεση του χαρτοφυλακίου δανείων Frontier ( Εθνική ), ύψους 6 δισ. ευρώ αύξησε το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων σε 32 δισ. ευρώ.
Mε την ενσωμάτωση της Do Value Greece τα υπο διαχείριση κεφάλαια και ακίνητα της ανήλθαν σε 162 δις. ευρώ.
Το πακέτο δανείων Frontier αποτελεί την πρώτη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Εθνική, στο πλαίσιο του προγράμματος Hρακλής, και η ανάθεση στην Do Value πραγματοποιήθηκε ύστερα απο διαγωνισμό στον οποίο η Do Value συμμετείχε σε κοινοπραξία με τις εταιρείες Bain Capital και Fortress Group.
To 2020, ανατέθηκε στην Do Value και το χαρτοφυλάκιο δανείων Icon (Εθνική) ύψους 1,6 δις. ευρώ ενω ανατέθηκαν και δάνεια ύψους 2,1 δις. ευρώ της Eurobank.
Eπίσης, πρόσφατα ανατέθηκε στην Do Value και η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων Mexico (Εurobank), ονομαστικής αξίας 5,2 δις. ευρώ.
Συνολικά, η Do Value διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια τα οποία κατά 40% αφορούν την Eurobank ( ττιλοποιήσεις Cairo, Pillar ) και κατά 60% διεθνείς επενδυτές.

Αύξηση μεγεθών το 2020

To 2020 η Do Value πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 71,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 61% ενω τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ το 2019.
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν σε 161, 2 εκατ. ευρω, ως αποτέλεσμα της αντίστροφης απορρόφησης με την μητρική Do Value Holding.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης